Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lajčak: Svi me napadaju umjesto da rade

15.12.2008.
u 17:50

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Miroslav Lajčak izjavio je u ponedjeljak da se većina političara u toj zemlji sada natječe tko će ga više napadati umjesto da rade svoj posao i zemlju napokon pokrenu naprijed.

- Umjesto da kažu zemlja je u zastoju jer smo mi nekompetentni, svi prozivaju visokog predstavnika - kazao je Lajčak novinarima u Banji Luci koji su zatražili da komentira istup predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika, ali i pismo što ga je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić uputio predsjedniku Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, okrivivši u njemu visokog predstavnika za stanje u BiH.

Sve dok političari u BiH ne shvate kako su ih građani birali da bi radili svoj posao, a ne da bi kritizirali visokog predstavnika, cijela zemlja nastavit će se vrtjeti u zatvorenu krugu, kazao je Lajčak. Dodao je kako se na isti način ponašaju i oni koju su na vlasti i oni u oporbi.

- Ponekad mi se čini da Zlatko Lagumdžija (predsjednik oporbene Socijaldemokratske partije) ne bi imao o čemu govoriti kad ne bi govorio o Miroslavu Lajčaku - prokomentirao je slovački diplomat stalne napade kojima je izvrgnut i od najjače oporbene stranke.

Lajčak je zapitao zašto, primjerice, političari u BiH za razliku od onih u susjednim zemljama nisu uspjeli osigurati biometrijske putovnice, zašto nisu u stanju poduzeti ništa kako bi zaustavili korupciju i zašto nemaju odgovora na krajnje kritičke komentare o stanju u BiH koji dolaze iz Europske komisije.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije