Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ide na lokalne izbore

Lacković opovrgnuo izjavu Orepića: Ja sigurno nisam budući ministar pravosuđa!

Željko Lacković
Marijan Sušenj/Pixsell
05.05.2017.
u 21:22

Lacković je napomenuo da je njegov stav konzistentan i da su javno dostupne sve njegove izjave o trenutnoj krizi vlasti, kao i Lex Agrokoru koji je svemu prethodio.

Nakon što je Vlaho Orepić (Most) izjavio kako je nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković mogući novi ministar pravosuđa, Lacković je za Večernji list sve opovrgnuo. 

- Ja sigurno nisam budući ministar pravosuđa i nemam takvih ambicija. Ono što mene interesira su lokalni izbori. To je zločesta konstrukcija bivšeg ministra Orepića i njegovih kolega iz Mosta, rekao je Lacković.

Lacković je napomenuo da je njegov stav konzistentan i da su javno dostupne sve njegove izjave o trenutnoj krizi vlasti, kao i Lex Agrokoru koji je svemu prethodio.

- Sve moje izjave oko Agrokora i krize su na mojoj stranici i na internetu. Most me želi prikazati kao trgovca zbog izbora koji se bliže. Istina je da, ako će se sastavljati nova Vlada, ja tad neću niti biti saborski zastupnik. A, što se tiče glasovanja oko Jandrokovića i tvrdnji da sam se prodao, one su besmislene. Naime, za izglasavanje povjerenja Jandrokoviću bilo je potrebno 39 glasova, a ne 76 kako se u javnosti pogrešno tumači, dodaje Lacković.

- Što se tiče njihovih optužbi da sam podržao Marića, iako sam rekao da neću. Pa ja sam podržao i ministra Orepića i cijelu Vladu HDZ-a i Most-a. Ja sam bio, i još sam, dio vladajuće većine i tako sam se ponašao. Sad očekujem da se Vlada očituje na moj zahtjev oko Agrokora. Bojim se da bi se moglo dogoditi da su stranci vlasnici Agrokora, a mi se prema njemu ponašamo kao da je u našem vlasništvu, rekao je.

Na novinarsko pitanje o zanimljivoj situaciji kako na listi za županiju ima kandidate iz Mosta, a potpisao je za Petrovovu smjenu, Lacković odgovara: 

"Na listi za županiju smo imali nekoliko Mostovih simpatizera. Od njih dvojice, sad imamo još jednog. On nije član Mosta, nego je njihov simpatizer. To su sve spinovi iz Mosta, SDP-a i HDZ-a. Sve te informacije dolaze iz protivničkih tabora koji se protiv mene bore za županiju, a sve je dočekao Orepić i plasirao u nacionalne medije. Ne znam zašto me se svi oni toliko boje, ali ja ne vidim opasnost u nikome, kao što se nemam namjeru baviti podvalama i trgovanjem."

Podsjećamo, Lacković je nakon sastanka s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović izjavio kako je njegov uvjet za podršku Mariću bio da se zamrzne imovina Ivice Todorića.

 

 

 

Komentara 25

GO
Gomila
22:24 05.05.2017.

po selo se sapuce Orepovic nece dobit nas glas

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
21:49 05.05.2017.

Orepiću se ukazao duh druga Tita i rekao mu da je Lacković novi ministar pravosuđa, i još ga je pohvalio za odanost i primjereni oficirski izgled, dakle ne treba sumnjati u Orepićevu informiranost.

Avatar krcedolac
krcedolac
06:39 06.05.2017.

Svi smo mi Lavkovići....zato i jesmo dno Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije