Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeđao muhameda

Kuvajćaninu 10 godina zatvora zbog bogohuljenja na Twitteru

'twitter_nnn_unu_290212'
''
04.06.2012.
u 17:59

Šijit Hamad al-Naqi (26) optužen je i za poticanje na sektaštvo u zemlji u kojoj šijiti čine 20 do 30 posto stanovništva

Mladi Kuvajćanin danas je osuđen na 10 godina zatvora zbog ugrožavanja državne sigurnosti nakon što je objavio bogohulne poruke na Twitteru, prenose strani mediji. Šijitski musliman Hamad al-Naqi (26) osuđen je po svim točkama optužnice, iako je na početku suđenja prošlog mjeseca tvrdio da nije objavio sporne poruke te da mu je profil na Twitteru hakiran.

Naqi je osuđen zbog vrijeđanja proroka Muhameda, njegove supruge i suradnika, ruganja islamu, izazivanja sektaških težnji, vrijeđanja vladara Saudijske Arabije i Bahreina te zloporabe mobitela za širenje tih komentara. Brojni sunitski aktivisti optužili su ga da je povezan s Iranom, regionalnom šijitskom silom, ali Naqi je to negirao. Šijiti inače čine između 20 i 30 posto stanovništva Kuvajta, a mnogi od njih istaknuti su političari i javne osobe.

Kuvajtsko zakonodavstvo branjenicima dopušta žalbu na presudu u roku od 20 dana, a u sličnim slučajevima znalo se dogoditi da dođe do smanjenja kazni. Parlament je inače prije tjedan dana usvojio amandman kojim je najveća kazna za vrijeđanje boga i Muhameda povećana sa 10 godina zatvora na smrt, a upravo je tu kaznu za Naqija tražilo tužiteljstvo te neki političari.

Komentara 2

TO
Toni50
19:20 04.06.2012.

Kirurgu za mito od par tisuča kuna navodno mita ne nagrade ne aktivnog podmičivanja ravno 9 godina na balkanu znamo za ratni zločin i masovnu likvidaciju civila 8 godina po želji zatvora.. Ali ne 8 godina sasmo tako nego 200 godina kasnije 25 godina nakon zločina !!!

TO
Toni50
19:44 04.06.2012.

Zapad je nešto blaži to kao činjenica važi . Tko javno tvrdi piše da nije 6 miliona židova stradalo u holokaustu nego manje . Zna se Njemačka Austrija zakjonski daje qitung od 5 godina zatvora....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije