Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzimanje

Kutinska Petrokemija kupila Luku Šibenik

'sis...140305...kutina...petrokemija snimio nikola cutuk'
'nikola cutuk'
19.06.2012.
u 16:29

Petrokemija d.d. stekla je dodatnih 50 posto vlasništva u Društvu Luka Šibenik d.o.o. i sada je vlasnik ukupno 79,72 posto poslovnih udjela

Danas je kutinska Petrokemija preuzela Luku Šibenik. U Šibeniku je između Petrokemije d.d. i Transadria d.d. – u stečaju potpisan Ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela trgovačkog društva Luka Šibenik d.o.o.

Navedenim ugovorom okončan je postupak prodaje poslovnih udjela te je Petrokemija d.d. stekla dodatnih 50 posto vlasništva u Društvu Luka Šibenik d.o.o. i sada je vlasnik ukupno 79,72 posto poslovnih udjela.

Ovim činom završen je postupak Petrokemijina stjecanja vlasništva u Luci Šibenik d.o.o. koji je trajao gotovo deset godina. Inspiriran je poslovnom povezanošću Društava jer su robe Petrokemije pretežite (gotovo 80 posto) u ukupnoj manipulaciji roba u Luci Šibenik d.o.o., a većina sirovina iz prekomorskih zemalja stiže u Petrokemiju d.d. upravo preko morske luke u Šibeniku, a isto tako i gotovi se proizvodi izvoze putem Šibenika.

– Težnjom, a sada i realizacijom ulaska u većinsko vlasništvo Luke Šibenik d.o.o. naša tvrtka zaštitila je djelatnost pretovara roba u Luci Šibenik d.o.o. Potpisivanjem ugovora postignuta je stabilnost vlasništva i  vlasničkih  događaja  te  je omogućeno razvijanje i unapređenje lučkih djelatnosti – poručili su iz kutinske tvornice mineralnih gnojiva.

Ključne riječi

Komentara 3

IB
istina_boli
17:25 19.06.2012.

Eh, da se Kutini odljepit od Siska, sunce bi im granulo. Sisacki lopovi ce i rodjenu mater istrest iz gaca.

PR
propalismoFranjoskroz
21:47 19.06.2012.

hm hoće li i dalje radit sić i lopata...

Avatar Butch Coolidge
Butch Coolidge
09:29 20.06.2012.

Sad će rusi morati dati i desetak miliona više za zlatnu koku naše županije.Zbogom posljednja oazo bivše komunističke države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije