Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kutina: Otkriveno 40-ak krivotvorenih srednjoškolskih svjedodžaba

diplome-txt.jpg
Arhivska fotografija
28.10.2008.
u 11:33

KUTINA - Nakon što su zaposlenici Ureda državne uprave u Kutini obavijestili policiju kako sumnjaju u vjerodostojnost jedne svjedodžbe o završenoj srednjoj školi, policija je provjerila i ispostavilo se da je to jedna u nizu krivotvorina na temelju kojih su upisivani podaci o završenoj srednjoj školi u radne knjižice stanovnika tog dijela Moslavine.

Policija je izdvojila 40 sumnjivih svjedodžaba koj je izdalo 13 škola sa zagrebačkog područja. Provjerom je utvrđeno da osobe na koje su glasile svjedodžbe nikada nisu pohađale te škole među kojima su tehnička, obrtnička, ekonomska i druge. Policija je utvrdila kako je najveći dio svjedodžaba skeniranjem originalnog obrasca izrađivao 47-godišnjak s prijavljenim prebivalištem u Zagrebu, a neprijavljeno je prebivao u Križu u Zagrebačkoj županiji.

Pretragom boravišta osumnjičenog pronađeni su uređaji za izradu krivotvorina, a utvrđeno je da je za distributere angažirao 6 osoba, a ukupno je izradio 41 krivotvorinu. Cijena krivotvorine za “maturanta” bila je od 100 do 2000 eura, ovisno o školi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije