Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA POVJERENSTVA

Odluka je pala: Kuščeviću skinut imunitet

51. sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/16
Autori: Hina, Ivana Jakelić
02.09.2019.
u 14:23

Osim Kuščevića još su osumnjičeni njegov šogor Ivica Žuvić, sadašnji načelnik Nerežišća Svemir Obilinović, te Jakša Goić. Kaznena prijava protiv njih podnijeta je 27. kolovoza 2019.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je uvažilo zahtjev DORH-a te je skinulo imunitet Lovri Kuščeviću, bivšem ministru u Vladi Andreja Plenkovića i bivšem glavnom tajniku HDZ-a. USKOK je skidanje imuniteta tražio radi pokretanja kaznenog postupka protiv Kuščevića, koji se sumnjiči za zloporabu položaja. SDP-ov Gordan Maras, član MIP-a, imao je poruku za premijera Plenkovića.     

– Do prije dva mjeseca premijer je gorljivo branio Kuščevića i govorio da je s njim prošao papir po papir i da nije našao ništa sporno, i to je još više zabrinjavajuće. Ako se optužnica protiv Kuščevića potvrdi, očekujem da premijer da ostavku, jer je preuzeo političku odgovornost za njega – kazao je Maras.

Osim Kuščevića još su osumnjičeni njegov šogor Ivica Žuvić, sadašnji načelnik Nerežišća Svemir Obilinović, te Jakša Goić. Kaznena prijava protiv njih podnijeta je 27. kolovoza 2019., a tijekom provedenih izvida, policija i USKOK prikupili su hrpu dokumentacije iz koje proizlazi sumnja da je Kuščević obilato zlorabio svojoj položaj i ovlasti. Sumnjiči ga se tako da je kao načelnik općine Nerežišće od prosinca 2015. do veljače 2016., inicirao donošenje rješenja o ispravci pogreške u Odluci u donošenju Izmjena i dopuna Prostornog plana općine.

Napravio je to kako bi gospodarski objekt, odnosno štalu prenamijeni u stambeni objekt i to bez provođenja propisne procedure. Pri tome je, kako se sumnja, lagao vijećnicima navevši da je riječ o prijedlogu Kluba vijećnika HDZ-a i HSS-a koji greškom nije uvršten u izmjene prostornog plana, pa je potrebno donijeti ispravak tog plana. Sumnjiči ga se i da kao načelnik općine Nerežišće omogućio svom šogoru Ivici Žuviću, da kupi POS-ov stan, pri čemu je Kuščeviću bilo poznato da Žuvić ne zadovoljava uvjete POS-a jer ima drugi stan u Splitu.


51. sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva
1/6

Komentara 78

BB
Bruno_Bear1
09:07 02.09.2019.

Kušćević nikome ništa nije ukrao, a najglasnij su drugovi koji su se snalazili u bivšem sustavu, koji su otimali tisuće tuđih kuća. stanova, vila, nekretnina i pokretnina, a vlasnike slali u kazamate, skidali glave, prisiljavali na šutnju. Brojni i danas i njihovi izrodi žive u tim kućama ili su ih prodali da se zametnu tragovi. Nitko do danas nije odgovarao za te grozne zločine

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:19 02.09.2019.

Kuscevicu desnicari najvise zamjeraju brojanje glasova:)) Neko drugi bi i h brojao na njegovom mjestu , krivotvoreni potpisi ne bi nestali tko god brojio ali treba to shvatiti.

Avatar rubinet
rubinet
12:51 02.09.2019.

Ako je pošten i nevin tad nema razloga za brigu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije