Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI MINISTAR

Kuščević je želio uz 6+6 naknadu isplaćivanje i drugih naknada: Zaustavilo ga Povjerenstvo

Lovro Kuščević
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
25.09.2020.
u 14:09

Kuščević je samo dan nakon što mu je istekao zastupnički mandat u Saboru uputio Povjerenstvu zahtjev za davanjem mišljenja smije li nakon prestanka mandata prihvatiti općinske i županijske naknade na koje ima pravo.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa upozorilo je bivšeg ministara Lovru Kuščevića da ne može istodobno primati naknadu 6 plus 6 kao bivši saborski zastupnik i naknadu na koju ima pravo jer je član predstavničkih tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave. 

Kuščević je samo dan nakon što mu je istekao zastupnički mandat u Saboru uputio Povjerenstvu zahtjev za davanjem mišljenja smije li nakon prestanka mandata prihvatiti općinske i županijske naknade na koje ima pravo.  Podsjećamo, Kuščević je još uvijek vijećnik Splitsko-dalmatinske županije i bračke općine Nerežišća.

Povjerenstvo je u svojem odgovoru navelo da može, međutim "pod uvjetom da ne prima naknadu plaće povodom prestanka obnašanja dužnosti saborskog zastupnika". Kako je iz Sabora potvrđeno Telegramu, Kuščević je podnio zahtjev upravo za ostvarivanje te naknade. 

Odluko oko toga koju će naknadu uzeti i nije toliko teško razumjeti. Naime, za sjednicu u općini Nerežišća naknada iznosi 150 kuna, dok u županijskom vijećničkom mjestu može primati oko 1600 kuna paušalno na mjesečnoj razini. Za razliku od toga, u prvih šest mjeseci (do 22. siječnja) Kušević će mjesečno primati naknadu od 15.628,29 kuna neto. Od 23. siječnja do 22. srpnja iduće godine primat će još pola tog iznosa, 8.804,14 kuna neto, što znači da će u godini dana primiti 146.594,58 kuna neto.

VIDEO: Kuća bivšeg ministra Lovre Kuščevića

Komentara 20

Avatar Maks
Maks
15:34 25.09.2020.

Sve legalno i po zakonu, moj naj drazi ministar.

Avatar Narod
Narod
00:56 26.09.2020.

Kuscevic nas spasio od referendumske pre..vare , razotkrio licemjere.

Avatar Asterix
Asterix
14:33 25.09.2020.

Veliki vjernik i domoljub. Ali sv. Petar nije naivan kao hrvatski narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije