Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAROD ODLUČUJE'

Kuščević: Škakljivo je na referendumu odlučivati o manjinskim pravima

Lovro Kuščević
Sanjin Strukic/Pixsell
30.05.2018.
u 11:04

Što se tiče ustavnosti referendumskih pitanja, Kuščević je rekao da će čekati odluku Hrvatskog sabora o tome hoće li uputiti Ustavnom sudu sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti.

Nakon što je inicijativa "Narod odlučuje" objavila da je sakupila dovoljno potpisa za referendum o izmjenama izbornog sustava, ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu da će se utvrditi je li skupljeno dovoljno potpisa, ali da je škakljivo na referendumu odlučivati o manjinskim pravima.

"Utvrdit će se u proceduri je li skupljeno dovoljno potpisa", rekao je Kuščević ispred zgrade Vlade.

Što se tiče ustavnosti referendumskih pitanja, Kuščević je rekao da će čekati odluku Hrvatskog sabora o tome hoće li uputiti Ustavnom sudu sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti.

'Škakljivo je na referendumu odlučivati o ljudskim pravima, manjinskim pravima, o međunarodnim obvezama. Te stvari treba dobro urediti', dodao je ministar.

Građanska incijativa "Narod odlučuje" objavila je u utorak na Facebooku da je sakupila dovoljno potpisa za održavanje referenduma o izmjenama izbornog sustava.

"Narod je odlučio: Imamo referendum", stoji na Facebook stranici te inicijative koja nije pojasnila koliko je potpisa sakupljeno.

Skupljanje potpisa za referendum o izmjeni izbornog sustava počelo je 13. svibnja, a završeno je u nedjelju.

Bilo je potrebno skupiti najmanje 10 posto od ukupnog broja birača, odnosno 374.740 potpisa.

Lovro Kuščević
1/8

Komentara 18

AP
apokalipsadolazi
11:26 30.05.2018.

Hrvatski narod je obitelj koja će urediti odnose u svojoj kući.Nakon referenduma dolaze izbori.Oluja dolazi i nestati će dominantne plijesni.Dvoglavom zmaju lete glave obadvije.

AN
angeorafael123
11:17 30.05.2018.

Većina se može lupati čekičem u glavu ,iseljavati,ubijati da bi manjina bila sretna.To je opis Fašizma.Takva prava je Hitler tražio za Sudentske Nijemce u bivšeoj Čehoslovačkoj.Otvorite ljudi oči jer vam ih je Bog stvorio da gledate.

BA
bakulušić
11:26 30.05.2018.

Hvaljen Isus i Marija, gospodine Kuščević! Da li još uvijek tako pozdravljate ili ste pozdravima bliži Arsenu Bauku? I objasnite ljudima što o dvostrukom pravu glasa kaže Venecijanska komisija. I što o manjinskim zastupnicima kažu Europa i svijet. I zašto Milorad Pupovac i Furio Radin moraju sastavljati hrvatsku vladu? Pa zašto vi, hrvatski "demokršćani" postojite? Da javno pozdravljate sa Hvaljen Isus i Marija? A ni Isusa ni Marije u vašem djelovanju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije