Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA JE PALA

Plenković: Kuščević je dao mandat, prihvatio sam ostavku. Kuščević: Ne želim biti uteg

Lovro Kuščević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
08.07.2019.
u 19:06

- Jasno mi je da ova negativna percepcija predstavlja veliki teret i na stranku i na Vladu - rekao je Kuščević.

Premijer Andrej Plenković prihvatio je ostavku ministra uprave Lovre Kuščevića. Plenković je to objavio u središnjici HDZ-a nakon današnjeg sastanka s ministrom uprave, a s obzirom na afere zbog kojih su HDZ-ovi partneri i oporba tražili ministrov odlazak iz Vlade. Kuščević također odlazi s pozicije političkog tajnika HDZ-a te se vraća u Sabor.

- On je dao na raspolaganje svoj mandat i ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a. Ja sam i kao predsjednik Vlade i kao predsjednik stranke prihvatio tu njegovu ostavku i on će napustiti obje ove dužnosti, vratit će se u Hrvatski sabor - rekao je Plenković.

Plenković je dodao da su s obzirom na sve okolnosti procijenio da se čini velika šteta njemu osobno, a i Vladi i HDZ-u, te da to "nema nikakvog daljnjega smisla".

- Ono što sada slijedi je, naravno, da ministar Kuščević u okviru svojih aktivnosti riješi sve te nedoumice koje se postavljaju u javnosti i na taj način omogući da nastavi svoje političko djelovanje - rekao je Plenković.

Kuščević je za sebe rekao da je odgovoran političar koji je dugo u politici te da su optužbe protiv njega neosnovane.

- Jasno mi je da ova negativna medijska percepcija predstavlja veliki teret i na stranku i na Vladu - rekao je Kuščević, dodajući da je ponosan na svoj rad, da Vlada ima izvrsne rezultate i da joj ne želi biti uteg.

- S istim ću žarom kao što sam i dosad radio za opće dobro nastaviti rad u Saboru, kao županijski vijećnik i kao općinski vijećnik u općini Nerežišće - dodao je Kuščević i zahvalio se svim kolegama.

- Ja mu se zahvaljujem na doprinosu, hvala vam lijepa - zaključio je Plenković, čime je obraćanje završilo.

Hrvatski sabor dopunio je u četvrtak dnevni red oporbenim prijedlogom za izglasavanje nepovjerenja Kuščeviću, a podnijela su ga 43 zastupnika. SDP-ovcima su se u tom zahtjevu pridružili zastupnici HSS-a, GLAS-a, Kluba nezavisnih zastupnika, te zastupnici SNAGA-e Goran Aleksić i Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.

Oporba je zatražila izglasavanje nepovjerenja Kuščeviću jer je "tijekom obnašanja dužnosti načelnika općine Nerežišća, a potom ministra pokazao da mu zaštita javnog interesa nije bitna i svoje je privatne, imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih te zlouporabom položaja na kojima se nalazio ostvario milijunsku imovinsku korist".

VIDO SDP o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru uprave Lovri Kuščeviću:

Komentara 186

DE
derin
18:40 08.07.2019.

Super sad ćemo se riješiti tog strašnog bivšeg načelnika male općine, koji je prenamjenio stanje nekih livada. A što ćemo s predstečajnim nagodbama i nepotrebnim nametima za obnovljive izvore energije koje mi skupo plaćamo od sdp-ove vlade,kontroverznim članovima obitelji i sumnjivim letovima helikopterom.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
19:32 08.07.2019.

Medijska hajka u nezgodno vrijeme. Slijede tuzbe za klevete, za par mjeseci je cist kao suza.

KR
krust20
18:59 08.07.2019.

Vec je ova tema i Bogu i Vragu dosadila. Bas me zanima kaj bu rekel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije