Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovro Kuščević

'Osigurali smo više od 90 milijuna kuna da bismo završili radove u Gunji. Vjerujem da će do ljeta sve biti gotovo'

Lovro Kuščević
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
29.02.2016.
u 19:31

– Treba još nekoliko kuća završiti tako da u kontejnerskom naselju imamo još šest obitelji koje čekaju povratak u svoje domove. Nadam se da će se do Uskrsa vratiti u svoje kuće – kazao je načelnik Hrvoje Lucić

Nakon današnjeg sastanka u Drenovcima s načelnicima općina u županjskoj Posavini, stradalih u katastrofalnoj poplavi 2014., ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević rekao je kako problemi na poplavljenim područjima još uvijek nisu riješeni suprotno izvješćima koja je dobio u Ministarstvu nakon preuzimanja.

– Još je dosta toga ostalo napraviti, a prije svega riječ je o vjerskim, kao i o gospodarskim i poduzetničkim objektima. U proračunu smo za 2016. godinu osigurali više od 90 milijuna kuna kako bismo završili sve te radove. Vjerujem da će do ljeta sve biti gotovo – rekao je Kuščević.

Govoreći o postupku obnove, kao i tome tko je imao pravo na obnovu nakon poplave, ministar je rekao da se radilo po zakonu i da želi vjerovati da nema odluka koje su donesene, a da nisu u skladu sa zakonom. Ipak, svi građani koji misle da su na bilo koji način oštećeni i dalje se mogu javiti u ministarstvo, gdje će njihov predmet biti još jednom pregledan i provjeren.

Na razgovoru je sudjelovao i ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je rekao kako je 60 do 65 infrastrukturnih projekata završeno, ali i dalje ima problema. Najavio je i mogućnost da se osigura dodatnih 10 do 20 milijuna kuna kako bi se tijekom ove godine završili svi planirani poslovi.

I načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić nada se da će do ljeta Gunja, kao i ostala stradala sela, biti potpuno obnovljena.

– Treba još nekoliko kuća završiti tako da u kontejnerskom naselju imamo još šest obitelji koje čekaju povratak u svoje domove. Nadam se da će se do Uskrsa vratiti u svoje kuće. Problem nam predstavljaju i velike količine građevinskog otpada zaostaloga iza obnove, za što smo dobili obećanje ministra da će vidjeti što može s tim u vezi napraviti. Isto tako ostale su neobnovljene i neke ceste, a općine to ne mogu same obnoviti. Imamo u Gunji i još dvadesetak kuća koje se trebaju srušiti i ukloniti. Vjerujem da će se to obaviti o trošku države – rekao je Lucić.

>>Rođeno 41 dijete, najviše u proteklih desetak godina

>>Adventsko-božićni koncert duhovne glazbe pod nazivom „Veselje ti navješćujem“

Komentara 1

DU
Deleted user
20:25 12.03.2016.

Neki dan posjetih Gunju. Gradi se, gradi ali komu. Svi bi vani da idu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije