Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Banskim dvorima

Pupovac: Ne dolazimo na sastanak vladajuće koalicije

Milorad Pupovac
Patrik Macek/PIXSELL
12.03.2019.
u 12:37

Pupovac je potvrdio je da je dogovoren sastanak s onim koalicijskim partnerima kojima je stalo do rješavanja otvorenih pitanja

Čelnici stranaka vladajuće koalicije sastaju se danas u Banskim dvorima. Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je za N1 da oni neće doći na sastanak. Nije naveo razlog zbog čega predstavnici njegove stranke neće sudjelovati na sastanku. Potvrdio je da je dogovoren sastanak s onim koalicijskim partnerima kojima je stalo do rješavanja otvorenih pitanja.

Podsjetimo, nakon što je u nekoliko medijskih istupa SDSS-ov predsjednik Milorad Pupovac izjavio kako njegova stranka razmišlja o odlasku iz koalicije, SDSS na sjednici Predsjedništva stranke, održanoj u ponedjeljak, nije odlučio napustiti vladajuću koaliciju, već je ovlastio Milorada Pupovca i Klub zastupnika SDSS-a da o cjelokupnoj situaciji razgovaraju s koalicijskim partnerima.

Lovro Kuščević, ministar uprave, upitan je u utorak pred Vladom za komentar Pupovčevih izjava o mogućem izlasku iz koalicije.

"Koga nema, bez njega se može", rekao je Kuščević. "Koalicija je stabilna, većina je stabilna i mislim da neće biti problema da odradimo sve projekte koje smo trebali. Očekujem da ćemo vrlo brzo čuti sve te salve nezadovoljstva", rekao je Kuščević, javlja N1.

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, prokomentirao je daljnju suradnju s Miloradom Pupovcem, kao i to o čemu su razgovarali na kavi.

-I kolega Furio i kolega Milorad su sigurno sugovornici za HNS. Ja želim živjeti u zemlji gdje se svaka manjina osjeća sigurno i ravnopravno i zbog toga sam htio vrlo otvoreno razgovarati s njim. Razgovarali smo o daljnjoj suradnji, jer smo se više puta pokazali vrlo jednoznačni u stavovima po pitanju Istanbulske konvencije, Zakona o udomiteljstvu- rekao je Vrdoljak.

-Razgovarali smo kojim smjerom društvo ide i da ne smijemo prijeći u građanske sukobe u mjeri u kojoj to Hrvatska ne zaslužuje, nego ih smirivati. Svatko od nas ima svoju obavezu dati doprinos društvu u kojem se ne smije dijeliti- dodao je.

Podsjetimo, Milorad Pupovac potvrdio je za N1 da na sastanak vladajuće koalicije neće doći predstavnici SDSS-a, a potvrdio je da je dogovoren sastanak s onim koalicijskim partnerima kojima je stalo do rješavanja otvorenih pitanja.

Video: Ministrica Žalac dala mandat na raspolaganje

Komentara 64

JA
jackiechan8
11:34 12.03.2019.

SDSS po običau blefira, vjerojatno trebaju nešto, neku uslugu, projekt, financijsku pomoć pa malo ucijenjuju, već viđeni scenarij kojem ne treba davati veliku pažnju!

TU
tuzo11
11:36 12.03.2019.

Pupovac i njegova stranka su vrsni u pretjerivanju. Mislim da svima već pomalo ide na živce njegovo nerealno ucijenjivanje. Zato, treba izbjegavati koalicije s takvima - koji samo prave probleme i gledaju osobni interes.

KR
krust2
11:33 12.03.2019.

Dugo nisu prenosili o Pupovcu pa je odlučio skrenuti malo pozornosti na sebe. Očekivano da njegove riječi ne drže vodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije