Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentirao imovinu

Ministar Kuščević objasnio kako se mladi Hrvati mogu obogatiti

Lovro Kuščević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
24.06.2019.
u 19:10

Premijer podržava činjenicu da je sve u ovom postupku legalno i čisto – kaže Kuščević dodajući da premijer od njega nije zatražio ostavku niti ju je on ponudio.

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je za N1 odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da otvori predmet o slučaju ministrovih nekretnina.

Pred zgradom Vlade Kuščević je rekao kako ne ide na ribanje nego na redoviti sastanak s premijerom na kojemu će biti riječi o radu Ministarstva uprave. Što se tiče njegove imovine kaže kako je premijeru sve objasnio.

– Koliko mi je jasno, shvatio je sve detalje za niz lažnih optužbi koje mi se stavljaju na teret. Premijer podržava činjenicu da je sve u ovom postupku legalno i čisto – kaže Kuščević dodajući da premijer od njega nije zatražio ostavku niti ju je on ponudio.

GALERIJA Pogledajte velebnu kuću ministra Kuščevića

Lovro Kuščević
1/13

Na pitanje je li njegov slučaj postao teret za Vladu, ministar uprave kaže kako bi ovakav niz neosnovanih napada, fotomontaža i krivotvorenih dokumenata stvorio pritisak Vladi da je u pitanju bilo tko od njegovih kolega te da nije ugodno. 

– Znam točno tko me napada. Ovo je isti rukopis koji sam imao 2009. dok sam bio načelnik Nerežišća. Već tada sam morao opravdavati odakle je moja imovina, sve sam to opravdao institucijama tada i sad se evo sve ponavlja – govori Kuščević i ponavlja da mu je žao što nije upisao kuću u katastar prije 11 godina kad je trebao, ali da se ne radi o skrivanju imovine nego o propustu. 

Na pitanje koliko ima nekretnina, ministar kaže da ima obiteljsku kuću i jednu manju kuću u kojoj živi kad iznajmljuje onu prvu, te nekoliko zemljišta. Vrijednost svega je "znatno manja" od devet milijuna kuna koji se spominju u javnosti, kaže.

Na pitanja o ostavci kaže: "Ukoliko bi premijer to zatražio, isti tren ću to napraviti. Ipak, ministar "čisto sumnja" da će premijer tražiti njegovu ostavku.

Ministar kaže da je sve stekao pošteno, a novinaru N1 je objasnio kako se mladi Hrvati mogu obogatiti do 44. godine života, baš kao što je to uspjelo ministru.

Imate 44 godine. Kako bi neki mladi Hrvat do svoje 44. godine mogao imati i pet milijuna kuna?

Pa vrlo jednostavno. Tako da završi fakultet, tako da kao đak srednjoškolac radi najteže poslove na otoku Braču, poput branja lavande, otkupa višanja, tako da kao student ima svoj biznis da prodaje na štandovima, tako da čim završi studij i odsluži Hrvatsku vojsku otvori tvrtku, radi, zaradi, tako da zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima, zahvaljujući svom obrazovanju ima pristojnu plaću općinskog načelnika, pristojnu plaću ministra, tako da zaposli svoju suprugu, da i supruga ostvaruje prihod, i onda vrlo jednostavno u tih 20-ak godina čovjek zaradi za život...

Ključne riječi

Komentara 49

MS
mala_sova
18:27 24.06.2019.

Ako premijer zatraži da mu popušiš?

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
18:32 24.06.2019.

Neće zatražiti, ljestvica je spuštena na pod, morao bi maknuti još 3-4 ministra. Pomirio se s gubitkom slijedećih parlamentarnih izbora i sprema si odstupnicu u Bruxelles.

A1
Ardo 1944
19:00 24.06.2019.

Takvog ljigavca sigurno neće naći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije