Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKI KANCELAR ZABRINUT

Kurz: Stanje je ozbiljno, hitno treba pooštriti mjere

Austria's Chancellor Sebastian Kurz wearing a protective face mask uses a smartphone as he arrives for the budget speech at the parliament  in Vienna
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
15.10.2020.
u 14:02

Svaki dan novi negativni rekord - danas 1.552 novozaraženih

Stanje je ozbiljno - stoji u pismenom priopćenju austrijskog kancelara Sebastiana Kurza, kojim se je u četvrtak obratio austrijskoj javnosti. Kurz apelira na pokrajinske poglavare da zbog stalno rastućeg broja novozaraženih „hitno pooštre mjere“, jer je u nekim pokrajinama broj novih slučajeva zaraze koronavirusom dosegao „vrlo zabrinjavajuću razinu“.

Upozorio je da ako to ne učine brzo, odlučno i učinkovito, zaustavljanju širenja virusa u pokrajinama više neće pomoći ni brzi testovi niti ciljano otkrivanje, lociranje i izolacija kontakata zaraženih osoba. „Svjedoci smo trenutačnog masivnog širenja virusa u pojedinim gradovima i zemljama Europe, što podrazumijeva potrebu uvođenja drastičnih mjera zaštite. Svima mora biti jasno da je situacija ozbiljna“, istakao je austrijski kancelar, apelirajući na „sve ljude u zemlji da shvate svu ozbiljnost stanja i pridržavaju se mjera“, poručio je Kurz. Napomenuo je kako će slijedeći tjedni biti odlučujući da li će se uspjeti usporiti širenje virusa ili će korona pandemija nanijeti još veće štete zdravstvenom sustavu, radnim mjestima i poduzećima u zemlji.

Svu ozbiljnost trenutačne epidemiološke situacije, na koju ukazuje kancelar Kurz, potvrđuju i brojke i činjenice. Jedna od njih je da svaki dan posljednjeg tjedna koronavirus postavlja u Austriji nove negativne rekorde. Danas prijepodne je u ovoj alpskoj zemlji zabilježeno 1.552 nova slučaja zaraze koronavirusom u samo protekla 24 sata. Najviše, kao što je već uobičajeno, u Beču. Čak 480 novozaraženih u jednom danu. Slijedi Tirol, koji se je negativnim rekordom od 295 novozaraženih svrstao odmah iza Beča, te Donja Austrija (242), Gornja Austrija (224), Štajerska (119), Vorarlberg (69), Salzburg (66), Gradišće (35) i Koruška (22).

Prema podacima Ministarstva zdravlja, trenutačno u Austriji ima 12.549 aktivno Covid-19 oboljelih, od čega je njih 664 na bolničkom liječenju, uključujući 119 u intenzivnoj njezi. Broj pacijenata u bolnicama i na intenzivnoj skrbi evidentno raste iz dana u dan, kao i broj smrtnih slučajeva. U posljednjih 24 sata umrlo je 5 osoba, pa je sada ukupan broj Covid-19 preminulih od od početka pandemije do danas 877. Do sada je inače u Austriji zabilježeno ukupno 60.224 korona oboljelih, 46.798 ozdravljenih i 1.881.485 PCR testiranih.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Trebate psihološku pomoć?

Komentara 3

DU
Deleted user
17:43 15.10.2020.

Treba 14 dana zabraniti disanje da se nitko ne bi zarazio i gotovo! Od sutra ide policija od stana do stana i štopa noseve i usta stanara!!!

DU
Deleted user
16:42 15.10.2020.

Rusija ima već dva cjepiva kupite odmah spas je tu ja ču se odmah cjepit čim dođe iz Rusije zapadno cjepivo još nije ni blizu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije