Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nude pomoć

Kurz i Rutte zabrinuti zbog spora o granici između Slovenije i Hrvatske

Sebastian Kurz
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
01.01.2018.
u 20:18

Kurz je rekao da je "vrlo nesretan" zbog te situacije u zemlji koja je susjeda Austriji te želi "pozitivno doprinijeti rješavanju sukoba".

Austrijski kancelar Sebastian Kurz u ponedjeljak je zajedno s nizozemskim premijerom Markom Rutteom izrazio zabrinutost zbog spora oko granice između Slovenije i Hrvatske, javila je agencija STA.

Kurz i Rutte to su kazali na konferenciji za novinare nakon susreta u Beču, a obojica su iskazala spremnost da pomognu u rješavanju tog pitanja, kaže STA.

Kurz je rekao da je "vrlo nesretan" zbog te situacije u zemlji koja je susjeda Austriji te želi "pozitivno doprinijeti rješavanju sukoba".

I Rutte je kazao da želi pomoći u rješavanju tog pitanja, dodaje STA navodeći austrijsku agenciju APA.

Arbitražni sud donio je 29. lipnja presudu o granici između Hrvatske i Slovenije.

Hrvatska presudu ne priznaje jer je izašla iz arbitražnog procesa kojeg smatra kontaminiranim i kompromitiranim, a Slovenija je inzistirala na njezinoj provedbi.

Nakon što je donijela implementacijske zakone Ljubljana je prošli tjedan i najavila da od subote i isteka šestomjesečnog roka počinje provoditi presudu.

Kurz čija će zemlja u drugom polugodištu ove godine preuzeti predsjedanje Unijom, s Rutteom je razgovarao o najvećim izazovima za EU - Brexitu,  migracijama i proračunu EU-a.

Pogledajte galeriju - Grabar Kitarović: Za nas je arbitraža nepovratno korumpirana

Sebastian Kurz
1/26
Ključne riječi

Komentara 85

DU
Deleted user
21:02 01.01.2018.

Potreban je oprez. Ogroman oprez čim netko iz nizozemske politike nudi nekakvu "pomoć" koja se direktno ili indirektno tiče Hrvatske.

SD
sdpesticid
20:27 01.01.2018.

ovo samo hamburg može riješiti. kakva austrija, ovi, oni.. ne smijemo se upuštati u nove smicalice ''pravednih'' eu mahera.

SK
Skviki
21:02 01.01.2018.

Kurz je rekao da je "vrlo nesretan" zbog te situacije u zemlji koja je susjeda Austriji te želi "pozitivno doprinijeti rješavanju sukoba". Kak to da Kurz nije zabrinut za sud koji se je kompromitiral skupa sa Slovenskom stranom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije