Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAČAJNO POPUŠTANJE MJERA

Kurz najavio pojednostavljenje pravila: malo, ali jasno i više vlastite odgovornosti

Sebastian Kurz
Foto: BKA - Andy Wenzel
1/3
VL
Autor
Snježana Herak
26.05.2020.
u 16:19

U nastavku se navodi kako je 'na temelju visoke discipline stanovništva i nisku stope zaraze' Savezno kancelarstvo dalo izraditi prijedlog daljnjeg ublažavanja postojećih korona pravila, koja bi ubrzo trebala stupiti na snagu

Gotovo svi austrijski mediji objavili su u utorak priopćenje austrijskog Saveznog kancelarstva u kojem kancelar Sebastian Kurz najavljuje daljnje ublažavanje mjera u borbi protiv širenja pandemije koronavirusa.

"Zbog koronavirusa ne smijemo pretjerano regulirati život niti jednog pojedinca", rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz, dodavši: "Mi smo za manje pravila, ali da su jasnija", stoji u priopćenju.

U nastavku se navodi kako je „na temelju visoke discipline stanovništva i nisku stope zaraze“  Savezno kancelarstvo dalo izraditi prijedlog daljnjeg ublažavanja postojećih korona pravila, koja bi ubrzo trebala stupiti na snagu.

"Sada je potrebno još više u fokus staviti vlastitu odgovornost i zdravi razum", poručio je Kurz  istaknuvši:
"Stoga ćemo postojeća korona pravila pojednostaviti, i to prema geslu – manje pravila, ali više vlastite odgovornosti i zdravog razuma".

U priopćenju Saveznog kancelarstva također stoji da prema Vladinom novom planu austrijske savezne pokrajine, "neće dobiti mogućnost regionalnog popuštanja s mjerama donesenih na saveznoj razini već će dobiti mogućnost njihovog pooštravanja na regionalnoj razini, za slučaj potrebe".

Isti izvor navodi da Vlada tvrdi da to ima smisla upravo zato jer primjerice danas u 6 od 9 austrijskih pokrajina nema niti jednog slučaja nove zaraze, a neke od njih već danima više nemaju novozaraženih“.

"Pravila su najmanje tamo potrebna gdje je najmanja opasnost od zaraze", ustvrdio je Kurz.

Na temu novog, ali značajnog ublažavanja mjera i odredbi vezanih uz koronavirus, narednih će dana s austrijskim saveznim kancelarom Kurzom razgovarati potkancelar Werner Kogler, Ministar zdravlja Rudolf Anschober i ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer. Prijedlog elemenata regionalizacije napravit će zemaljski poglavari Koruške i Gornje Austrije Peter Kaiser i Thomas Steltzer.

Kako se navodi u priopćenju austrijskog Saveznog kancelarstva, cilj  novog koraka popuštanja s Vladinim mjerama je: „malo, ali jasno ali s više vlastite odgovornosti“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije