Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erdoğanova diktatura

Kurdi pripremaju opći ustanak protiv Turske

Turska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
05.11.2016.
u 22:00

Europski političari pozivaju na prekid svih pregovora o članstvu Turske u EU zbog uhićenja kurdskih političara i kritičkih novinara

Zbog uhićenja kurdskih parlamentaraca stanje u Turskoj svakim se danom sve više zaoštrava i lako bi moglo doći do općeg narodnog ustanka Kurda na koji je političko krilo Kurdske radničke stranke (PKK) i pozvalo, osudivši pokušaj predsjednika Erdoğana da stvara “novi homogeni sustav” te da “kolonijalnim projektom” ide protiv kurdske manjine u Turskoj.

I dok je turski premijer Binali Yildirim poručio kako su zabrinuti zbog “iskrivljenog predstavljanja događanja u Turskoj u europskoj javnosti”, predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz kazao je kako se tim uhićenjima Turska nije samo udaljila od demokracije već je okrenula leđa vrijednostima i načelima odredbi i pravila na kojima se temelje odnosi između Europske unije i Turske.

Isto tako, Horst Seehofer, premijer Bavarske i čelnik njemačke Kršćanske socijalne unije (CSU), sestrinske stranke Kršćanskih demokrata (CDU) kancelarke Angele Merkel, poručio je da s Turskom, nakon uhićenja novinara i kurdskih parlamentaraca te najave uvođenja smrtne kazne, EU treba suspendirati pregovore o članstvu.

>>Erdoğan uhitio kurdske čelnike – Turska klizi u građanski rat

>>U Turskoj priveli suce i jer su im djeca učila strane jezike

Komentara 51

NE
Neonacionalist
22:18 05.11.2016.

Narod od 40 miljuna pripadnika nema svoju državu , Kurdi su zaista loše prošli kao rijetko koji narod kada su se crtale geopolitičke karte a teritorij Kurdistana završio podjeljen između četri države .

DU
Deleted user
22:08 05.11.2016.

ajmo kurdi!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
00:01 06.11.2016.

Daleko je Turska od Europske civilizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije