Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka županija osigurala 320.000 kuna

U Karlovcu novi slučaj koronavirusa, trenutno 4 oboljele osobe

Stožer Karlovačke županije
Foto: Snježana Bičak
19.03.2020.
u 15:40

Ukupno je u Karlovačkoj županiji testirana 41 osoba, a 422 osobe su u samoizolaciji.

Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije javljaju da je kod četvrte osobe u Karlovcu potvrđen koronavirus.

- Odmah po saznanju da je kod još jedne osobe iz Karlovca potvrđena zaraza novim koronavirusom započele su se poduzimati propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti. Provode se procesi utvrđivanja njihovih kontakata, a svi kontakti će dobiti mjere samoizolacije.

Radi se o zdravstvenom djelatniku koji unazad 2 tjedna nije imao kontakta sa pacijentima - kazali su u Stožeru. Liječnik je bio na bolovanju zbog simptoma sličnih prehladi, pa nije bio u kontaktu s pacijentima, no išao je na pregled, pa će još neki liječnici, te obitelj, morati u samoizolaciju.

Ukupno je u Karlovačkoj županiji testirana 41 osoba, a 422 osobe su u samoizolaciji. Od toga su zabilježena 4 kršenja samoizolacije i 4 nadzora - kazala je Vesna Hajsan Dolinar, zamjenica karlovačkog župana na današnjoj tiskovnoj Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

VIDEO: Stožer civilne zaštite Karlovačke županije

Zahvalila je građanima koji su odgovorni i disciplinirani, pa su bolnice rasterećene. Primjerice, u karlovačkoj je bolnici jučer bilo 60 osoba, a inače dolazi oko 2100 osoba dnevno. 

Dodala je kako je od danas 24 sata dnevno na raspolaganju pacijentima ambulanta na Dubovcu, na adresi Vlatka Mačeka 48. Tamo se mogu javiti svi koji sumnjaju na simptome oboljenja koronavirusom, a liječnike u toj ambulanti može se dobiti na broj 091/614-90-52.

- Karlovačka županija osigurala je 320.000 kuna kao odgovor na izvanrednu situaciju, te je za taj novac naručena izolacijsko-dekontaminacijska jedinica i jedinica za transport zaraženih osoba od mjesta identifikacije do bolnice koju će koristiti djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. U toj se jedinici štite i zdravstveni djelatnici i pacijenti, kako bi izbjegli svi kontaminaciju. Kada pacijent dođe ispred bolnice, dekontaminacijska se jedinica za svega par minuta montira i u njoj se pacijent može i zbrinuti neko vrijeme dok mu se radi provjera stanja, a prije ulaska u bolnicu. Nakon toga slijedi dekontaminacija sveg osoblja. Odijela su trajna, visoke razine zaštite, kakva koriste i u NATO-u - kazao je Nikša Antica, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije.

Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije