Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neugodno iznenađenje

Kupila šupu, krenula je očistiti, a unutra zatekla pravi arsenal: Oružje, mine, eksploziv...

oružje
Duško Jaramaz/Pixsell
28.02.2016.
u 14:19

U šupi su pronađene dvije puške, cijev za puškomitraljez, prigušivač za pušku, ručna bomba M-75, dvije električne detonatorske kapisle, 400 grama eksploziva TNT, mine, streljivo...

Dvadesetšestogodišnja Osječanka ostala je šokirana u subotu u popodnevnim satima kada je, prilikom čišćenja nedavno kupljene šupe u podrumskim prostorijama stambene zgrade u osječkom naselju Sjenjak, pronašla oružje, mine i eksploziv

Odmah je o svemu obavijestila policiju, pa je u stambenu zgradu vrlo brzo pristigao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je izuzeo pronađena sredstva.

Policija je izvijestila kako su u šupi pronađene dvije puške, cijev za puškomitraljez, prigušivač za pušku, ručna bomba M-75, dvije električne detonatorske kapisle, 400 grama eksploziva TNT, tri protupješačke mine, dva upaljača za mine, inicijalni metak i 748 komada raznog streljiva

Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske podsjeća kako je i dalje na snazi akcija nazvana "Manje oružja, manje tragedija" tijekom koje svi građani, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, mogu predati policiji bez straha od sankcija. 

 "Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način“, ističe Premec te dodaje kako se građani dodatno o cijeloj akciji mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

 

Ključne riječi

Komentara 15

BJ
Bjelovar112
14:54 28.02.2016.

jeli problem vidjeti od koga je šupa kupljena ili otiske na oružju i eto vlasnika

Avatar žuti1mrav
žuti1mrav
14:53 28.02.2016.

Ljepo ta gospođa nek reče od koga je kupila šupu,pa onda z nim v šraštok. Kaj nebi mortik bil jen od onih koji su 90-ih z kojekakvih najži,balkoni i cirkvenih tornji ubijali naše policajce i gardiste po vulici. Ima taj još toga,sigurno. I to tolko kaj nit sam se već nemre zmisliti kam je kaj skril. A nit njoj netreba baš se verovati kaj bude rekla.Kaj nabode ispalo na kraju da je šupu kupila od svojega muža,brata,rođaka ili slično i sama još redovno održavala oružje. To se bar na oružju vidi.Ono,skrito negdi v šupi 25 let a zgleda kaj ispod čekića hihi.

DO
doktorica
20:18 28.02.2016.

glavno da se ne daje ime i prezime vlasnika tog arsenala..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije