Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Kupari postaju Ritz Carlton u koji će Rus Gljadelkin privući najbogatije

naslovnica
30.10.2015.
u 00:01

Propadanju i devastaciji nekad elitnog odmarališta nakon 24 godine stiže kraj

Vlada se slaže s time da Avenue grupa, sa sjedištem u Beču i ruskim kapitalom u pozadini, negdašnje vojno odmaralište Kupari do 2020. pretvori u vrhunski resort za bogate goste iz cijelog svijeta. Investitori koji obećavaju luksuz kakav u nas još nije viđen planiraju uložiti gotovo sto milijuna eura, a ugovor će uime Vlade RH potpisati čelnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Kada će potpisima biti zapečaćen početak nove ere kuparskog turizma, na sjednici Vlade nije rečeno, pa se ne zna hoće li to možda biti obavljeno u posljednjom tjednu mandata Milanovićeve ili, pak, za neke nove Vlade.

Kako god bilo, propadanju i devastaciji nekad elitnog odmarališta nakon 24 godine stiže kraj, a prve radove ruski investitor Sergej Gljadelkin planira za 2017.

– Možda će prije toga biti nešto rušenja i raščišćavanja, ali sada su prioritet "papirnati" poslovi – kazao nam je Ivan Paladina, predstavnik Avenue grupe i predsjednik uprave IGH, koji nije krio da su pozitivan odgovor i očekivali. – Ovome smo pristupili ozbiljno, pripreme su stajale nekoliko milijuna kuna i trajale dvije godine.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju ili prelistajte e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Prognoza Nikice Valentića: HDZ osvaja barem šest mandata više od SDP-a

>>Istraživanje: Većina Hrvata protiv ograde na granici

>>Milanović s građanima: Moji su porijeklom iz Livna, trudio sam se pomagati Hrvatima u BiH

>>Trči kao i muškarci: Sanja Rođak-Karšić prva sutkinja u 1. HNL-u

>>Zbog montiranog procesa ostali smo bez obiteljskih hotela i vila

>>Pomirili se nepomirljivi: Narodnjaci dobili priliku odvesti BiH nadomak EU

Komentara 15

MS
mare_split
20:55 29.10.2015.

'Komadi' i kupleraj

BA
barbaizamerike
21:10 29.10.2015.

saznajem da je to strateska a ne ekonomska kupnja cujem da tako dosta kupuju a iza svega da stoji putin I rusija

BA
barbaizamerike
21:07 29.10.2015.

vjerivatno ce rusi ugraditi I neke prislusne uredaje I vjerovatno je to neki strateski pite kupnje a ne ekonomski a blizu I'm je I crna gora za koju se bore da ne ude u NATO ova mi kupnja sumnjiva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije