Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Spas za Hrvatsku'

Kujundžićeva Hrvatska imat će pet županija

Milan Kujundžić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
30.11.2014.
u 07:00

Milan Kujundžić danas predstavlja “Spas za Hrvatsku” po kojem će se država temeljiti na Domovinskom ratu, a ne na ZAVNOH-u

Milan Kujundžić predstavit će danas svoj predsjednički program za “novu Hrvatsku” koji će, smatra, izvući zemlju iz teške gospodarske krize i društvene depresije. Večernji list u posjedu je Kujundžićeva “Spasa za Hrvatsku” koji se temelji na značajnim promjenama u politici, gospodarstvu, ali i društvu.

Smatra da je Hrvatska na rubu ponora te da to treba jasno reći. Sebe predstavlja kao spasitelja ili, kako u tom dokumentu navodi, svjetlo koje će obasjati “novu Hrvatsku”. Kujundžić sebe želi stilizirati kao predsjednika inicijative koji se hvata u koštac s problemima, koji je spreman uhvatiti “bika za rogove”, a ne nekog mlakonju koji uživa u čarima Pantovčaka i prepušta se sudbini. Želi radikalne gospodarske i političke reforme te će tražiti konsenzus svih političkih stranaka. Najavit će preustroj Hrvatske na samo četiri županije i grad Zagreb. Tvrdi da neće šutjeti bez obzira na to tko bude u Banskim dvorima.– Ako stranke ne budu spremne za suradnju, organizirat ću referendum nakon kojeg će netko morati otići s političke scene – poručuje Kujundžić. Ističe da je predsjednik manje ili više odgovoran za sve dobro i loše što se događa u zemlji.

Očito je ovo kontriranje Kolindi Grabar Kitarović, a posebno Josipoviću koji često ističe da nema ovlasti za promjene u gospodarstvu.Kujundžić najavljuje i promjenu temelja na kojima počiva današnja Hrvatska. Izričito će navesti da je to Domovinski rat, a ne ZAVNOH ili neki drugi dokumenti iz daljnje prošlosti. Posebno mjesto imat će Dan domovinske zahvalnosti. Sebe će predstaviti kao odlučna i hrabra čovjek, koji ima jasan konzervativan pogled na svijet, ali koji je spreman na suradnju i kompromis jer je svjestan da postoje i drukčiji pogledi na uređenje zemlje. Za “novu Hrvatsku” spreman je raditi čak 18 sati dnevno.

>> Gospođa Kolinda nije izvorni kandidat HDZ-a ni hrvatskog naroda, ona nema izgleda

Komentara 95

DH
dalibor.hren
10:58 30.11.2014.

Na prostoru bivše općine Zabok niknulo je šest novih i jedan grad. U gradu je ostala ista administracuja a svaka se općina pojačala sa barem šest novih podobnih mozgova. Tko to može financirati?

RA
radio02
08:45 30.11.2014.

Populist..

Avatar Jose Bielich
Jose Bielich
10:42 30.11.2014.

Zasad daleko najbolji program od svih protukandidata ima Kujundžić. Jer Kolindin ne postoji u pisanom obliku, samo audio i video što je neprihvatljivo. Josipović ni nema program.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije