Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kujundžić o kolindi

'Ne mogu vjerovati da je žena s takvim iskustvom mogla napraviti takav gaf'

Milan Kujundžić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
31.10.2014.
u 09:46

Milan Kujundžić, Anto Đapić i kolumnist Ante Gugo složni su da je vrlo važno podastrijeti imovinske kartice prije početka kandidature, a svakako za onoga koji osvoji predsjednički mandat

U emisiji Poligraf Hrvatskog radija jutros su gostovali kandidati za predsjednika Milan Kujundžić, Anto Đapić i kolumnist portala Politika plus Ante Gugo.

Složni su da je vrlo važno podastrijeti imovinske kartice prije početka kandidature, a svakako za onoga koji osvoji predsjednički mandat.

Ante Gugo napomenuo je i da bi on želio da predsjednik bude osoba koja će se založiti da ni jedni izbori ne mogu započeti bez objave imovinske kartice budući da i danas imamo doživotnog predsjednika Stipu Mesića te da javnost i dalje ne zna tko je financirao njegovu kampanju te da bi se zakonima to moralo jasno definirati.

– Ovo će biti jedna od najoštrijih kampanja. Bit će to i zato što imamo dva elokventna, obrazovana kandidata koji su obojica profesori – Milana Kujundžića i Ivu Josipovića. Vjerujem da će kampanja biti takva kao da se namjerio junak na junaka – rekao je Gugo i dodao da biračima više neće biti dovoljne priče o prošlosti o ustašama i partizanima, nego će se morati ponuditi rješenja za gospodarsko stanje iako predsjednik izravno o tome ne odlučuje, ali će se morati okrenuti budućnosti.

Na pitanje kako komentiraju izjavu kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović da sama plaća zdravstveno osiguranje budući da ne radi, a potom se otkrilo da je u NATO-u zamrznula status, Milan Kujundžić je rekao:

– Ne mogu vjerovati da je žena s takvim iskustvom u diplomaciji mogla napraviti takav gaf. Mislim da će birači to znati ocijeniti –  oštro je komentirao, a s njime se složio i Ante Gugo. Anto Đapić rekao je da je trebala reći kako si je osigurala mjesto u NATO-u u slučaju neuspjeha u kampanji te da mu je žao što nije s njima u emisiji. (pozvana je više puta, no zbog zauzetosti nije mogla doći, op. a.)

– Zašto niste pozvali gospodina Josipovića – pitao je Kujundžić, na što je urednica Milena Jukić Ugrin odgovorila da se predsjednik Ivo Josipović pismeno očitovao kako ne može sudjelovati sve dok se ne raspišu izbori kada će kampanja i početi, budući da je on aktualan predsjednik.

– On laže, kampanju vodi najmanje šest mjeseci. Troši naše novce – on vara svoj narod, ja uistinu ne mogu ne reagirati na to – rekao je Kujundžić.

Ante Gugo reagirao je rekavši da "su svugdje u svijetu svi državnici koristili to pravo i tu činjenicu treba prihvatiti. No, evidentno je da je predsjednik neke svoje aktivnosti pokrenuo isključivo u svoju promidžbu. Primjerice, ustavne promjene koje se nisu pokazale dobrim izborom budući da su ankete pokazale kako mu je nakon toga rejting pao nekoliko postotaka."

Anto Đapić smatra da bi predsjednik trebao pomilovati sve hrvatske branitelje zbog ratnog zločina. – Ja bih otišao bih korak dalje – i tražio bih od srbijanskog predsjednika da razmijenimo njihove zarobljenike za jednog Velimira Marića. 

Milan Kujundžić rekao je da je predsjednik Ivo Josipović učinio niz loših odluka: – Lex Perković, putovanje u Teksas kako bi kompanijama nudio da buše naftu u Jadranu. Predsjednik ne smije štetiti i mora voditi politiku koja će pomoći svojoj zemlji. Ali i biti vjerodostojan – rekao je i dodao da "hrvatska vojska nije smjela biti na ovoj razini, nije smio pasti MiG. Odgovoran je i za gospodarstvo – dan i noć bi trebao razgovarati sa zastupnicima o propadanju države. Tu je mogao puno učiniti."

Aktualno je pitanje prosvjeda branitelja koje je Milan Kujundžić u tajnosti posjetio prvi put, a drugi put je ipak medijima poslao dopis. Zbog čega je to učinio, pitala je urednica.

– Prvi put sam išao vidjeti što branitelji traže, a drugi put nisam ni znao da je medijima poslan dopis. Drugi put sam otišao jer se dogodio slučaj gdje je branitelj skoro izgubio život. Branitelji ne prosvjeduju isključivo zbog materijalnih prava, nego zbog dostojanstva koje im je uskraćeno – rekao je Kujundžić.

Anto Đapić nije bio na prosvjedima.

– Pravo je hrvatskih branitelja da izraze nezadovoljstvo. Prilično sam oprezan jer kod tih situacija postoji mogućnost da se njima manipulira. Sjećam se rive na kojoj sam bio, i riječi o generalima koje si ne smiju izručiti. A vidite što se dogodilo. Mislim da branitelji nisu iskoristili priliku jučer kad su bili u Saboru. Trebali su reći sve što ih tišti – rekao je Đapić.

Koriste li branitelji prosvjed za svoju promidžbu?

Ante Gugo: Ne, neki su kandidati posjetili branitelje. Jučerašnji dolazak u Sabor bila je katastrofa. Ne znam što oni žele. Mislim da je vrijeme da umirovljeni generali stanu na čelo svoje vojske jer je sada vode kaplari i vidimo u što se pretvara.

Smije li se dogoditi Vukovar kao i lani kad je premijeru zapriječen dolazak?

Kujundžić: To se ne smije dogoditi – svi moramo ići pognute glave, a 5. kolovoza podignute glave. Svađati se treba mimo toga.

Đapić: Stožer sigurno ima svoje projekcije. Držim da onaj koji ima vlast ima legitimitet dok mu se ne oduzme na izborima.

Gugo:  Nikad nitko ne smije prepriječiti put bilo kome i bilo gdje.  

>> Kolinda Grabar Kitarović: Zatražit ću da svi kandidati iznesu svoje i obiteljske imovinske kartice

>> Kolinda Grabar-Kitarović sama je trebala reći punu istinu o 'poslu iz snova"

>> Kujundžić poručio Milanoviću: Raspiši prijevremene izbore!

Komentara 300

LB
lela.baborela
10:52 31.10.2014.

Ivo Jozipović punih 6 mjeseci vodi kampanju o tuđim novcima, odnosno novcima građana i odmanjuje i laže građane da to nije istina.Ali nadam se da su te Jozipoviću građani dobro pročitali i da su građani pametniji.

KG
konjic.grbonjic.92
10:10 31.10.2014.

Kad dužnosnici ne podnesu porezne prijave, onda to zovu nezaboravnost. Za sve ostale, to je porezni prekršaj za koji se plaća novčana kazna, u najboljem slučaju. Dva poslodavca nalažu prijavu poreza na dohodak. Dohodak čine i davanja unaravi.

ĆA
ćaćaća
11:40 31.10.2014.

dovoljno je pogledati tko su savjetnici od druga ive i jasno je na prvu da je u šaci london/beograd politike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije