Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Časni sud HLK-a

Kujundžić i Petrov oslobođeni optužbi, neće na disciplinski

Milan Kujundžić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
28.03.2019.
u 07:14

Disciplinski postupak protiv Kujundžića pokrenuo je Željko Jovanović optuživši ministra da je prekršio etički kodeks izjavama nakon tragične smrti 21-godišnjaka u Zaprešiću.

Ministar Milan Kujundžić oslobođen je optužbe pa se protiv njega neće provesti disciplinski postupak pred Časnim sudom Hrvatske liječničke komore. Časni sud oslobodio je optužbe i Božu Petrova, i to zato što je u oba slučaja sudac Ivica Veselić ustvrdio da Časni sud Komore nije politička pozornica. 

Disciplinski postupak protiv Kujundžića pokrenuo je Željko Jovanović optuživši ministra da je prekršio etički kodeks izjavama nakon tragične smrti 21-godišnjaka u Zaprešiću.

Kujundžić je tada rekao da s Ines Strenjom Linić i Božom Petrovim ne može razgovarati na stručnoj razini jer "tako nisku frekvenciju ne može postići" te da oni vrijede u hrvatskoj medicini kao on u hrvatskoj poljoprivredi.

Petrova je pak Kujundžić prijavio radi uznemiravanja javnosti izjavom kako hitna ne funkcionira. 

Pogledajte video usporedbe Hrvatske i Slovenije:

Komentara 8

DU
Deleted user
07:36 28.03.2019.

Stara komunistička praksa. Mentalni sklop je isti. Samo ih partija može proglasiti krivim.

LJ
ljeto90
08:28 28.03.2019.

Ma glavno da su se uhvatili Ane Bučević????????,a ovoga koji je direktno kriv ništa, a izjave poput jedan svečenik vredniji je nego 20 liječnika eeeeeeeee toje izjava??ccccccccccc

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
07:52 28.03.2019.

U zadnjih 50 godina samo je jedan liječnik dobio ukor !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije