Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

Kuhinja Europskog parlamenta kuha za prvu liniju fronte protiv koronavirusa

Foto: Europski parlament
15.04.2020.
u 13:33

Kuhinja sada priprema jela za beskućnike, siromašne te za belgijske zdravstvene i druge djelatnike koji rade na liječenju oboljelih od COVIDa-19 i suzbijanju širenja koronavirusa

Kuhinja Europskog parlamenta u Bruxellesu ponovno je otvorena, unatoč tome što je Europski parlament zatvoren i što svi rade na daljinu zbog koronavirusa.

No, umjesto za zastupnike, njihove asistente i birokraciju EP-a, kuhinja sada priprema jela za beskućnike, siromašne te za belgijske zdravstvene i druge djelatnike koji rade na liječenju oboljelih od COVIDa-19 i suzbijanju širenja koronavirusa. Priprema se više od tisuću porcija dnevno, koje se podijele po Bruxellesu, a za distribuciju su zaduženi Crveni Križ i još četiri organizacije.

Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli, koji je danas obišao kuhinju u kojoj se pripremaju ta jela, također je dao nalog da se dio voznog parka Europskog parlamenta iskoristi za prijevoz obroka, ali i liječnika, medicinskih sestara, socijalnih radnika i drugih koji pomažu u borbi protiv epidemije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije