Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandalozna presuda

Kuhar iz Brezovice dobio tužbu protiv novinarke

mijo penić
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
23.05.2012.
u 19:07

Novinarki Nataši Škaričić Općinski sud u Jastrebarskom dodijelio je kaznu od 5000 kuna koju će, ako postane pravomoćna, morati isplatiti Miji Peniću, autoru dnevnika o seksualnim zlostavljanjima hendikepirane djece

Novinarki Nataši Škaričić Općinski sud u Jastrebarskom dodijelio je kaznu od 5000 kuna koju će, ako postane pravomoćna, morati isplatiti Miji Peniću, kuharu iz Caritasova doma u Brezovici i autoru dnevnika o seksualnim zlostavljanjima mentalno hendikepirane djece, piše Danas.

Iako ju je Hrvatsko novinarsko društvo nagradilo za priču o monstruoznim zločinima u Brezovici, ugledna novinarka Nataša Škaričić dobila je i ''nagradu'' od suda u Jastrebarskom na kojem je protiv nje zbog narušavanje ugleda tužbu podigao Mijo Penić.

– Sud mi je poslao tužbu, ali ja je nisam primila i oni su u cijelosti prihvatili njegov zahtjev. Nisam ni znala da postoji sud u Jastrebarskom dok nisam vidjela da mu moram platiti 5.000 kuna! – izjavila je šokirana Škaričić koja je pojasnila kako se s Penićem lani srela na sudu u Zagrebu zbog istog predmeta te da je ispitivanje tada trajalo sat vremena. Dodala je kako je u Jastrebarsko nisu zvali te da sud nije morao prihvatiti takvu tužbu.

Kako navodi Danas, policija i Državno odvjetništvo u kući Jelene Brajše pronašli su dnevnik ozloglašenog kuhara s opisima silovanja, ali je Penić uspio izbjeći kaznu. Prvotno je bio osuđen na godinu i pol zatvorske kazne zbog seksualnog zlostavljanja 25-godišnje štićenice Caritasova doma u Brezovici, no Vrhovni sud presudu je potom vratio na Županijski sud koji ga je zbog nedostatka dokaza oslobodio 2008. godine.

Škaričić je pisala o dnevniku i Peniću ali, kako sama priznaje, ne previše jer se bavila ''krupnijim ribama'' koje su prikrivale zlostavljanja, odnosno ravnateljicom doma Jelenom Brajšom te institucijama i Crkvom.

Na sudu u Jastrebarskom potvrdili su da su donijeli ''presudu zbog ogluhe'' u Penićevu korist te da su novinarki Škaričić dopis i tužba bili poslani 8. studenog prošle godine. Kako ona nije dala odgovor, presuda je donesena protiv nje. Darinka Petek iz parničnog odjela priznala je kako u Jastrebarskom nisu znali da je isti postupak pokrenut u Zagrebu te da je isporuka koju su poslali Škaričić potpisana i to nečitljivim rukopisom!

Komentara 12

CZ
carlos_zg
19:34 24.05.2012.

Pa ako je čovjek oslobođen tih optužbi onda mu sigurno pripada naknada onih koji su ga neopravdano osuđivali i sramotili radi kaznenih djela, koja po presudi, nije počinio!

DO
doktorica
19:39 28.11.2014.

trebalo ju je osuditi da plati desetorostruko!

GE
gentlmanst
19:49 23.05.2012.

Trebali su je i u zatvor strpati a ne samo novčano.Kako je mogla biti tako pokvarena da ruši ugled i čast jednom pedofilu? Hrvatsko sudstvo je još jednom pokazalo da je njihovim glupim i apsurdnim presudama samo nebo granica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije