Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SHOW U SAN FRANCISCU
Povratak na članak

VIDEO Kuću staru 139 godina preselio na drugu lokaciju: Pothvat je koštao 400 tisuća dolara

Relokacija kuće krenula je već oko 6 ujutro, a radnici su ju prenosili brzinom od tek nešto preko jednog kilometra po satu

Komentari 3

NE
Nepokolebljiv
17:35 24.02.2021.

Da micu kucu, velika stvar! Ali novinari ne kazu koliko je trajala priprema! Pod temelje ubaciti metalnu konstrukciju i kez stucanja i kihanja stabilizirati gradevinu, odvojiti ju od starih temelja, napraviti armiranobetonsku deku koja ce stabilno bez torzije podrzavati zgradu u toku transporta a da zgrada ne popuca. Nakon deke treba odstraniti privremenu metalnu konstrukciju i montirati elemente transportnog vozila te tek na kraju poslije puno tjedana gradnje sto je uzelo jednako toliko vremena planiranja krenuti u setnju ulicama. Micu kucu, velika stvar!

VL
XA
xaron
17:33 24.02.2021.

Kuča je lagana drvene konstrukcije bez cigle i betona .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.