Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Kućni je ljubimac za dvije trećine Hrvata ravnopravni član obitelji

Foto: Privatni album
14.12.2019.
u 17:15

Većina vlasnika kućnih ljubimaca nije zadovoljna informacijama o mogućnostima putovanja s kućnim ljubimcima, smatraju da ih je premalo i da nisu jasne ni kvalitetne

Moderni turisti sve su zahtjevniji, a faktori koji utječu na izbor destinacije za odmor sve brojniji. Dogodine će u svijetu za 42 posto vlasnika kućnih ljubimaca presudno biti mogu li kod domaćina dovesti i svog psa, macu.

U Hrvatskoj će svaki treći turist birati odredište po tom ključu, pokazala je anketa Booking.coma provedena među 22.000 ispitanika iz tridesetak zemalja, od Njemačke i Francuske preko Rusije, Indije i SAD-a do Kolumbije, Novog Zelanda i Južne Koreje. Rezultati ne čude budući da čak 72 posto ispitanika svoje kućne ljubimce smatra punopravnim članom obitelji. U Hrvatskoj, pak, svoje ljubimce tako tretira 66 posto vlasnika. Otprilike svaki drugi kaže kako bi činjenica da s njima putuje i kućni ljubimac uljepšala doživljaj putovanja.

Vlasnici kućnih ljubimaca imaju i svoju top listu sadržaja na odredištu. Najvažniji im je prostor na kojem njihovi ljubimci mogu trčati i igrati se, na drugom je mjestu dostupnost veterinarske podrške, a iznimno cijene i domaćine koji pružaju uslugu čuvanja i šetanja ljubimaca tijekom odmora. No, većina nije zadovoljna informacijama o mogućnostima putovanja s kućnim ljubimcima. smatraju da ih je premalo i da nisu jasne niti kvalitetne.

Istraživanje je pokazalo i moderni nomadi sve više mare i za mjesto u koje putuju. Svaki treći će u 2020. birati mjesta kojima će njihov posjet pomoći lokalnoj zajednici da se oporavlja od prirodne katastrofe, gospodarskih problema i sl. Mnogi su svjesni itekako svjesni i negativnog utjecaja turizma na okoliš, a više od polovice i svjetskih i domaćih putnika bira ekološki prihvatljiviji smještaj.

Ključne riječi

Komentara 5

PA
Pax
17:43 14.12.2019.

Zato je Hrvatska u takvom stanju! Masa ljudi bez smisla i prave ljestvice vrednota.

TR
trudimSe
19:49 14.12.2019.

izumiremo, za djecu nemamo novca ni vremena, a za kućne ljubimce imamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije