Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO PLAĆA RUŠENJE?

Kuća Žinićevog sina dobila crvenu naljepnicu, a ruševna je još od rata

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
18.01.2021.
u 21:09

Kuća u vlasništvu Darija Žinića izgleda gotovo isto kao i prije potresa, no sada je označena za rušenje

Nekretnina Darija Žinića, sina župana Ive Žinića, označena je crvenom naljepnicom iako je i prije potresa bila za rušenje.

Kuća izgleda gotovo isto kao i prije potresa, no na zidu je narisano veliko crveno slovo 'R' isto kao što se označavaju kuće koje su oštećene u potresu, pišu 24 sata.

U veljači 2020. portal net.hr pisao je o Dariju Žiniću jer je “zaboravio” unijeti ovu nekretninu u imovinsku karticu, a kuća je tada izgledala gotovo jednako kao i sada.

Dario Žinić tad je objašnjavao kako je već počeo pripremne radove, ali onda je sve obustavio jer je “upoznat s tim da mora imati građevinski projekt za rušenje”. Potvrdio je tad i da planira graditi kuću, ali još nema svu potrebnu dokumentaciju.

16.01.2021., Glina - Kuca u Glini u ulici Franje Zuzeka koju je kupio sin sisacko-moslavackog zupana Ive Zinica, Dario. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Susjedi pak kažu kako je planirao srušiti kuću.

– Ta je kuća pogođena još u Oluji 1995. Potres joj nije skoro ništa napravio, osim što, evo, visi malo ovaj dio. Ništa joj nije, osim onog što je već prije bilo. Evo, dimnjak joj još stoji – kažu susjedi.

VIDEO Pogledajte kako izgleda kuća za koju je župan Ivo Žinić od 1995. godine plaćao najamninu od 100 kuna mjesečno

Ključne riječi

Komentara 54

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
21:51 18.01.2021.

Citiram: “Inače, kuće koje su već bile srušene od prije ne dobivaju crvene naljepnice. Ta je ulica obiđena neposredno nakon potresa. Naljepnica je stavljena preventivno, ali je u aplikaciji uneseno da je od prije oštećena i da je napuštena. Svi podaci iz aplikacije dostupni su svim službama, tako da s tim opisom ta nekretnina neće moći biti srušena o državnom trošku”, zaključuje voditelj statičara Josip Atalić", završen citat. Pametnom dosta. Kumbaya.

BU
burza
23:05 18.01.2021.

Lov na vjestice pa nije covjek znao da ce biti potres pa da.ceka kad zadrma da mu kucu rusi drzava jadno novinarstvo istrazujete samo jedne a drugi zasticeni ko licki medvedi

BE
bezvrijedanyugodinar
23:00 18.01.2021.

Gdje je tu naljepnica, nema je? Država tu kuću na državni trošak neruši. Dno od članka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije