Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Krvoločni psi zaklali maltezericu i ozlijedili vlasnicu

08.03.2009.
u 21:34

ZADAR – Dva krvoločna psa, najvjerojatnije doge canario, zaklali su maltezericu Zaru i ozlijedili njezinu vlasnicu, 18-godišnju Valentinu Viskov u nedjelju popodne oko 17 sati. Naime, Valentina se sa svojim prijateljicama šetala kraj Sfinge na Trpimirovoj obali kada im je prišao 55-godišnjak sa svoja dva psa.

Krvoločne doge odmah su nanjušile Valentinina psa te su se počele bjesomučno trgati vlasniku. Iako ih je on pokušavao zaustaviti, doge su skakale prema djevojci. Valentina Viskov svoju je Zaru čak i zagrnula ispod jakne pokušavajići je skriti, no doge su je bacile na tlo i istrgnule joj Zaru koja je naposlijetku završila u njihovim krvoločnim čeljustima. Krvoločni su psi u naguravanju ozlijedili i mladu Valentinu Viskov koja je zbog ogrebotina pomoć morala potražiti na hitnoj pomoći.

Prvi je u pomoć šokiranoj Valentini priskočio njezin ujak Davor Bosotina koji ni nakon nekoliko sati od krvoločnog događaja nije mogao doći sebi od užasa.

- Još ne mogu vjerovati što se ovo dogodilo. Pa to je ravno ubojstvu jer tako krvoločni psi ne smiju šetati bez brnjice. Čak sam čuo od nekih ljudi da su ti psi strah i trepet u tom kvartu, a vlasnik ih šeće kao da su pudlice. Moja je Valentina bižala od tih pasa kako bi zaštitila svoju kujicu, a mogla je i ona tako stradati.

Što se još treba dogoditi da vlasnici shvate da su im psi opasni. Još samo treba da puste lavove i tigrove da šetaju gradom. Postoji opasnost da zakolju i neko dite – kazao nam je Davor Bosotina, ogorčen na vlasnika krvoločnih pasa, ali i sve one koji svoje pse ne drže na uzicama i koji ih bezbrižno šeću bez brnjica.

Valentina Vidov sinoć nam je kazala kako joj je ovo jedno od najgorih iskustava u životu i da neće tako skoro nabaviti novog psa.
- Još se ne mogu smiriti od ovog događaja u kojem je nastradala moja Zara koja jer imala sedam i pol godina. Šetala sam sa prijateljicama kod Sfinge kada su odjedanput prema meni potrčale dvije doge.

Bile su toliko snažne da su svog vlasnika skoro vukle po cesti, a on ih nije uspio zaustaviti. To se sve odigralo jako brzo. Potrčala sam da bih spasila Zaru, ali oni su me sustigli, skočili na mene, srušili me na pod i uzeli je. Nosili su je u zubima sve do plićaka gdje su je pred mojim očima rastrgali - ispričala nam je Valentina dodajući kako je vlasnik doga završio čak i u moru pokušavajući spasiti njenu Zaru.

O cijelom događaju izvještena je i policija koja nam nije mogla reći ništa detaljinje jer je obrada događaja u tijeku.

Tomislav Vrčić, šef Veterinarske stanice u Zadru kazao je kako će tek sutra znati podrobnije koji su psi i zašto napali i zaklali maltezericu. Sutra će također izvršiti obdukciju i sastaviti zapisnik o cijelom događaju.

Policija je protiv vlasnika pasa podnijela kaznenu prijavu zbog općeopasne radnje te optužni prijedlog zbog držanja životinja bez nadzora.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije