Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorili vatru

Krvavi štrajk u JAR-u: Policija ubila 34 rudara

JAR,rudari
Reuters/PIXSELL
Autori: mvi/VLM, tli/VLM
16.08.2012.
u 17:17

Policija je na rudare otvorila vatru nakon što su se oglušili na poziv da odlože mačete

Najmanje 34 rudara ubila je policija u Južnoafričkoj Republici, a njih 78 ranjeno je u kaosu koji je nastao nakon pucnjave. Na rudare je, izvještava BBC, otvorena vatra nakon što su odbili predati mačete policijskim službenicima.

Ubijeni rudari bili su dio skupne koja je prosvjedovala zbog sindikalnih sukoba u rudniku platine Marikana. Početkom ovog tjedna ubijeno je devet osoba, a očevici svjedoče da su na policijske službenike bacane ručne granate i bombe.

>>Meksiko: Sedam rudara poginulo u eksploziji u rudniku

Komentara 24

CA
canon
17:55 16.08.2012.

A od tihistih rudara kupljeno je oružje kojim su ubijeni

AS
asper
18:02 16.08.2012.

...a znači i crni pucaju na crne?! Što je sa divnim multi-kulti društvom? Srušili "bijelu" vlast, opljačkali i protjerali bijelce, a sad se međusobno kolju! Tražiti će oni opet apartheid - bar su imali red i mir...

AU
autoritet
23:44 16.08.2012.

Naravno, ubij radnike, štiti krvopije. Uvijek isto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije