Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORIZAM U AUSTRIJI

Krvavi pohod u Beču izveden je s puškom proizvedenom u Srbiji

Undated handout photo of gun used during the November 2, 2020 attack in Vienna
Foto: Vienna Police/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
09.11.2020.
u 08:07

Otkriveno je da je u pitanju "Zastava M70"

Puška kojom je Kujtim Fejzulai pucao po civilima u Beču, ubio četvero i ranio 13 osoba, proizvedena je u Srbiji. Otkriveno je da je u pitanju "Zastava M70", takozvana Ciganka (M-70 AB).

Izvedenica je Sovjetskog Kalašnjikova AK-47, a tvrdi se da je bolja od originala. Danas postoje mnoge kopije, a jedna od najpoznatijih je jugoslavenska, zbog poboljšanja koje su u nju ugrađena. Proizvodila se u Kragujevcu, kao varijanta poznatije puške Kalašnjikova AK-47. Koristi streljivo kalibra 7,62x39 mm, te ima mogućnost ispaljivanja tromblonskih mina,te ima mogućnost montiranja podcjevnog bacača granata 40 mm, pišu 24sata.

U među vremenu se doznali su se se novi detalji oko propusta austrijskih vlasti. Osim što nisu reagirali na upozorenje slovačkih službi da je Fejzulai pokušao kupiti streljivo u toj zemlji, nisu reagirali čak niti nakon što imali informacije o njegovom sastanku s dva islamista iz Njemačke u džamiji Tawhid, poznatoj od prije po okupljanju džihadista.

Ključne riječi

Komentara 4

KR
Korisnik.ri
07:36 10.11.2020.

A odakle bi bila ako ne sa Balkana

MM
MMayo
08:36 09.11.2020.

Da,ostalo je puno naoružanja od domovinskog rata,bivša Juga je proizvela ogromnu količinu oružja s kojim je naoružala samo srbe.

SI
sisavac
08:36 09.11.2020.

jako bitan podatak, tko je proizveo pušku... inače, od svih kalašnjikova temeljenih na izvornom ak-47, ova ima najkvalitetniji zatvarač. pucaš do mile volje, a on ne zaglavi, za razliku od američke 16-ice, i ostalih fensi puškica. al danas je to zastarjelo, imaš dronove koji rješavaju cijele postrojbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije