Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun ispred škole

Hrvat (16), izbo Arapina koji mu je prijetio smrću

Austrija - policija
Jurica Galoić/PIXSELL
03.05.2018.
u 17:42

Žrtva (14) ga je ucjenjivala jer je dao kompliment njegovoj sestri. Policija istražuje sve okolnosti koje su dovele do sukoba, a napadač je trenutačno u pritvoru

Susret dvojice mladića ispred Politehničke škole u Beču završio je krvavim obračunom u kojem je Hrvat (16), nožem izbo Austrijanca arapskog porijekla (14), koji mu je tjednima prijetio da će ga ubiti.

Tražio novac zbog uvrede

Kako piše austrijski Kleine Zeitung, do svađe je došlo kada je Hrvat mladom Arapinu kazao kako mu je sestra zgodna i da se sviđa mnogim dječacima u školi.

Arapin je to shvatio kao uvredu i povredu ponosa, pa mu je zaprijetio kako će ga ubiti ako mu ovaj ne bude plaćao zbog uvrede. Mladi Hrvat naveo je i kako su prijetnje trajale tjednima i kako je Arapin svaki put tražio novac.

Dodao je i kako je bio u strahu te da je Arapinu jednom prilikom platio 100 eura, no ovaj ga je tražio još.

U srijedu ujutro, navode austrijski mediji, dvojica mladića našla su se ispred škole u bečkom okrugu Währing u 7:45 sati ujutro, a kada mu je Arapin zaprijetio, šesnaestogodišnji Hrvat izvadio je kuhinjski nož kojeg je ponio sa sobom i izbo ga.

Žrtva je hitno prevezena u obližnju bolnicu, a prema navodima medija u srijedu navečer još se uvijek nalazio na odjelu intenzivne njege u životnoj opasnosti.

Istražitelji su priveli napadača kako bi istražili sve detalje sukoba, uz objašnjenje kako je napadač optužen za pokušaj ubojstva. Ustanovili su i da je kuhinjski nož kojim je napad počinjen imao oštricu dužine 30 centimetara.

Nije prvi obračun

Iz uprave škole poručili su kako su užasnuti događajem u kojem su sudjelovali njihovi učenici, te kako su sve službe od psihologa, preko socijalnog radnika do zdravstvenih djelatnika na raspolaganju djeci i roditeljima.

Inače ovo nije prvi slučaj napada nožem u Politehničkoj školi. Prije trinaest godina šesnaestogodišnji učenik usmrtio je dvije godine mlađeg kolegu, za što je osuđen na sedam godina zatvora.

 

Ključne riječi

Komentara 67

KR
kreico
14:42 03.05.2018.

Krvavi obračun u Beču: Mladi Hrvat (16) nožem ubo 14-godišnjaka Arapa koji ga je ucjenjivao.

LI
liskovaca
14:54 03.05.2018.

Bravo za Hrvata!!!

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
19:34 03.05.2018.

To kralju ! EUROPA EUROPLJANIMA !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije