Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teroristički napad

Krvavi napad prekinuo božićni šoping u Stockholmu, jedan ubijen

stockholm
reuters/pixsell
12.12.2010.
u 00:32

U prijetećoj poruci s potpisom islamista osvrću se na prisutnost švedske vojske u Afganistanu te Larsa Vilksa švedskog umjetnika koji također crtao karikature proroka Muhameda

Jedna je osoba poginula, a dvije su ozlijeđene u dvije eksplozije koje su u nekoliko minuta potresle centar Stockholma. U švedskoj prijestolnici prvo je eksplodirao automobil bomba u poznatoj šoping ulici Drottninggatan, a ubrzo je nedaleko aktivirana i druga eksplozivna naprava.

Različita izvješća spominju da je drugu eksploziju aktivirao bombaš samoubojica te da je riječ o islamskim ekstremistima s čijim su potpisom najavu napada netom prije primili švedski mediji.

'Vrijeme je da Šveđani počnu ginuti kao što ginu naša braća i sestre' glasi e-mail poruka koju je primio urednik švedske novinske agencije TT Mats Johansson upućenu Švedskoj i Šveđanima, prenosi BBC.

U prijetećoj poruci se osvrću na prisutnost švedske vojske u Afganistanu te Larsa Vilksa švedskog umjetnika koji također crtao karikature proroka Muhameda – kazao je urednik TT-a.

Bombe su aktivirane kada se na ulici nalazio najveći broj prolaznika koji su obavljali božićnu kupnju. Švedska policija nije potvdila najavu napada kao ni povezanost eksplozija.

Komentara 593

OB
-obrisani-
11:00 12.12.2010.

Još će puno nevinih biti ubijeno radi cionističkog osvajanja svijeta i pretvaranja svih goja u robove.

OB
-obrisani-
12:17 12.12.2010.

sipa, taj koji je morao da se iseli zbog rata, ili političkog progona, je mogao odabrati i neku od razvijenih islamskih demokracija, npr. Tamo bi se dobro integrirao. Ali ne. U većini biraju Zapad. Zanimljivo.

RI
Riznica
12:33 13.12.2010.

Idiote jedan, normalno da ovaj cuin nema veze sa ISLAMOM.. Samo si ti toliko debilan da bi razlikovao neke stvari...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije