Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUN MLADIH

Krvava subota u Zagrebu: Dva 18-godišnjaka izbodena na tulumu

30.11.2008.
u 12:06

Unatoč svim kampanjama protiv nasilja i promicanju nulte tolerancija prema huliganima, još jedan krvavi obračun dogodio se na ulicama Zagreba. Dvojica mladića izbodena su u subotu nešto prije ponoći u Ulici Zlatka Šulentića na Malešnici.

Izlazak s nožem
– Na ulici ispred kafića 19-godišnjak je verbalno i fizički napao 17-godišnjaka, a nakon toga i njegova 18-godišnjeg prijatelja – rekla je Nensi Vego iz PUZ-a. Naglasila je kako su sva trojica mladića lakše ozlijeđena, ali čini se da stanje i nije tako bezazleno.

Fotogalerija: Očevid nakon tučnjave na Malešnici

– Koji normalni 19-godišnjak izlazi iz kuće s nožem?! – zabrinuto je konstatirao voditelj kafića Vendetta, ispred kojeg se odigrao taj brutalni napad. Nitko nije siguran zašto je 19-godišnjak napao dvojicu mladića, a sve je počelo kada je skupina od 20-ak mladića izašla iz kafića prije samoga zatvaranja.

– Sve su to dečki iz kvarta i znam ih iz viđenja. Bili su u kafiću i zabavljali se. Jedan od izbodenih dečki slavio je 18. rođendan, a napadač ih je izbo bez razloga – objasnio je voditelj.

Nakon što su dečki izašli iz kafića, krenuli su prema obližnjem parku ispred Gimnazije Lucijana Vranjanina i tamo ih je dočekalo 10-ak mladića.

Prvo su se počeli naguravati, a zatim je 19-godišnjak izvukao nož i izbo 17-godišnjaka, koji je ostao ležati na tlu. Ali 19-godišnjak tu nije stao. Krenuo je za 18-godišnjakom koji je pokušao pobjeći.

Sustigao ga je ispred ulaza u obližnju zgradu. Tragovi krvi na asfaltu pokazuju koliko ga je “lako” ozlijedio.

Vratili napadaču
– Ovog su mlađeg dečki donijeli na zid ispred kafića. Krvario je, a konobar mu je pokušao pomoći – nastavio je voditelj.

Za to vrijeme prijatelji napadnutih mladića odlučili su uzvratiti napadaču. Iako je bio brojčano nadjačan, pokušao je izbosti još jednog mladića, ali, na sreću, to mu nije uspjelo.

– Ležao je u travi, a kasnije je i on odvezen u bolnicu jer je dobio udarac u glavu. Usto, i on je samo lakše ozlijeđen – rekao je konobar.

Napad na Malešnici dogodio se u noći kada je policija provodila akciju suzbijanja nasilja, ali možda su privođenjem 29 osoba iz svih dijelova grada spriječili još koji brutalan obračun.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije