Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ DUGOGODIŠNJE KONTROVERZE?

Kruzerima zabranjeno približavanje centru Venecije

Venecija
Foto: Pixabay
1/2
26.03.2021.
u 07:13

Kritičari kažu da su turističke grdosije neugodne za oko i predstavljaju prijetnju okolišu, te pridonose turističkim gužvama, a njihovi  branitelji ističu da ta industrija stvara radna mjesta za grad.

Talijanska vlada u četvrtak je objavila da će velike putničke brodove privremeno preusmjeravati u industrijsku luku Margheru te se oni više neće smjeti približavati centru Venecije.

Ministri okoliša, kulture, turizma i infrastrukture odlučili su privremeno preusmjeriti kruzere u Margheru "kako bi zaštitili povijesnu i kulturnu baštinu koja ne pripada samo Italiji nego i svijetu", navodi se u zajedničkom priopćenju.

Četvero ministara koji su to dogovorili tijekom videokonferencije također su pozvali na podnošenje ideja kako usidriti te brodove izvan Venecijanske lagune te kako "riješiti na strukturan i konačni način pitanje velikih brodova koji su u tranzitu u Veneciji".

Kruzeri u Veneciji godinama su izvor kontroverzija.

Kritičari kažu da su turističke grdosije neugodne za oko i predstavljaju prijetnju okolišu, te pridonose turističkim gužvama, a njihovi  branitelji ističu da ta industrija stvara radna mjesta za grad.

VIDEO: Gdje se u Europi najteže kažnjava pijane vozače?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije