Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Stožer: nema novooboljelih, preminula jedna osoba

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
Foto: Bruno Konjevic/PIXSELL
1/5
26.05.2020.
u 14:02

Najviše slučajeva je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, potom u gradu Zagrebu.

U Hrvatstskoj zaraza je do danas potvrđena kod  2.244 osoba. Dosad se oporavilo 2.046 osoba. Preminulo je sto i jedna osoba. Još je 97 osoba na liječenju.  Najviše slučajeva je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, potom u gradu Zagrebu. 

Lista strelica na dnu

Tijek događaja:

14:44 - Stožer je, kako navode, zbog povoljne epidemiološke situacije donio dvije odluke. Dopušten je rad trgovina nedjeljom te je omogućeno da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja. Više pročitajte OVDJE

14:01 -  U posljednja 24 sata nema novooboljelih. Od dosad ukupno potvrđenih 2.244 osoba dosad se oporavilo 2.046 osoba. Preminula je stotinu i jedna osoba. Još je 97 osoba na liječenju, navodi stožer. 

12:47 - Na  području  Sisačko-moslavačke  županije  već 15 dan  nema  novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Kod preostala tri pacijenta koji  su  klinički dobro, čeka se negativizacija laboratorijskih pretraga na SARS-CoV-2 virus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:17 -  U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 4 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze 2 osobe, 38 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 1168 osoba. Danas je 13. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji, stoji na stranicama Požeško-slavonske županije. 

12:10 - Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 24 aktivne oboljele osobe od COVID-19, objavio je lokalni stožer. 

12:04 - Na području Krapinsko-zagorske županije već 28 dana nema novooboljelih od COVID-a 19. U protekla 24 sata ozdravila je 1 osoba; iz Đurmanca, tako da broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije sada iznosi 1, dok je ukupan broj ozdravljenih osoba 137. U protekla 24 sata testirano je 27 uzoraka te su svi negativni. Dosad je testirano ukupno 2728 uzoraka, objavio je lokalni stožer. 

11:59 - Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19 te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih.

Trenutačno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog bolesti COVID-19. U samoizolaciji se na području županije nalaze 42 osobe.

 

11:52 - Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 104 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 470 osoba.

16 osoba je hospitalizirano. 2 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 3 osobe iz Splitsko-dalmatinske županije nalaze se na respiratoru. U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

11:50 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 26.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja dva dana nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule, navodi Zagrebačka županija. 

11:04 - Kruzer "Carnival Breeze" britansko-američke kompanije "Carnival Cruise Lines", na kojem su u postupku repatrijacije i 93 hrvatska pomorca, uplovio je u utorak ujutro u dubrovačku luku Gruž, kao odredišnu luku za postupak repatrijacije pomoraca u matične države.

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
1/6

Osim Hrvata, na brodu kapaciteta 3700 putnika su i pomorci i brodsko osoblje iz Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Srbije, Italije, Bjelorusije i Bugarske. Oni će po iskrcaju biti u svoje domovine prevezeni charter letovima ili autobusima, a prema uputstvima epidemiologa. MUP će obaviti formalnosti pregleda dokumenata.

10:35 - Novih slučajeva nema u Ličko-senjskoj županiji. 

10:15 - Nastavlja se trend negativnih nalaza na koronavirus na području Osječko-baranjske županije. Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek je testirano 148 uzoraka, a u Zavodu za javno zdravstvo 16 i ni jedan od ukupno 164 uzorka nije bio pozitivan. I dalje je hospitalizirana jedna osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus. 10 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju. Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, a izliječenih je s današnjim danom 114. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u samoizolaciji su tri osobe, četiri manje nego jučer.

9:30 - U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 40 osoba. Svi nalazi pristigli su negativni. Danas će biti testirano oko 35 osoba kroz 'drive in'. Ukupno je testirano 2606 osoba.

9:00 - Kruzer Carneval Breeze usidrio se kraj otočića Daksa

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
1/4

8:50 - Virovitičko-podravska županija nama novih slučajeva zaraze. 

 - Već 24 dana zaredom, nemamo novozaraženih - naveli su iz Stožera civilne zaštite VPŽ.

 

8:45 - Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 41 dan je za redom bez novozaraženih Covidom-19. Tijekom posljednja 24 sata testirano je 19 osoba i svi nalazi su negativni.  U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 slučajeva koronavirusa i svi su ozdravili, objavila je Bjelovarsko-bilogorska županija na Facebooku. 

 

8:35 - Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je u utorak da nema novooboljelih od korona virusa, a broj ozdravljenih je i dalje 85. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 47 uzoraka.

8:20 -  Istarska županija izvijestila je da nema novih slučajeva. 

'- bavještavamo Vas da je unutar 24 sata ispitano 125 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih - objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. 

7:17 - Kruzer Carnival Breeze će, prema najavama, danas uploviti u dubrovačku luku Gruž. Iako je dolazak broda bio planiran za četvrtak 28. svibnja, došlo je do promjene plana i brod dolazi sutra. Na brodu su 93 Hrvata, dok je ostatak posade iz Albanije, Crne Gore, Bosne, Slovenije, Makedonije, Srbije, Italije, Bjelorusije i Bugarske, izvijestio je sindikat pomoraca

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
11:29 26.05.2020.

Jesmo velikodušni. Prvo uplovio "međik" pa sad "karneval"... ima li još koji kruzer kojem ne daju nigdje pristati da uplovi i pristane u Hrvatsku?

ST
Stipan
16:35 26.05.2020.

Slušajmo naredbe stožera i nemamo se čega bojati . Valjda oni bolje znaju od nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije