Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djelo nlo-a?

Krugovi u moru ispred naših otoka zaintrigirali i svjetsku javnost!

krugovi u moru
Foto: Screenshot
1/3
14.05.2014.
u 17:52

Priču o misterioznim krugovima u moru koji su uočeni ispred hrvatskih otoka danas je objavio Mashable

Misteriozni krugovi u moru uočeni ispred više hrvatskih otoka, a o kojima smo pisali prije nekoliko dana, zaintrigirali su i svjetsku javnost. Tako je priču o njima danas objavio i renomirani američko-britanski portal Mashable koji ističe da se radi o fenomenu nepoznata porijekla.

Krugovi promjera 50-ak metara pravilno su raspoređeni svakih 300 metara kod Dugog otoka, a uočeni su i kod Unija, Suska i Srakana. Poznato je da nisu nastali kao posljedica upotrebe dinamita u ribarenju niti su produkt naftnih istraživanja. Mashable podsjeća da je sličan fenomen zbunio znanstvenike u siječnju ove godine u Danskoj. Ondje su također uočeni misteriozni krugovi u morskoj travi. Poslije je ustanovljeno da su oni produkt otrovne tvari koja je uništavala morsku travu. No, u Hrvatskoj to nije slučaj jer su krugovi mnogo veći.

Foto: Screenshot/reuters

– Ne znam uzrok, ali mislim da su posljedica djelovanja čovjeka. Stupio sam u kontakt s nekoliko stručnjaka i oni također ne znaju o čemu je riječ. Ne mislim da su ih prouzročile bakterije ili otrovne supstancije koje uništavaju morsku travu – prenosi portal riječi morskog biologa Mosora Prvana iz udruge Sunce.

>>Krugovi u moru ispred naših otoka postaju mamac za teorije o NLO-ima


Ključne riječi

Komentara 19

DC
dubravko.crnjak
19:57 14.05.2014.

Sve je moguće kad su izvanzemaljci na vlasti!

SC
santa claus
20:15 14.05.2014.

ma jok , to je Vidošević označavao gdje će se prostirati nova vila

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:35 14.05.2014.

To rade oni isti što rade krugove u žitu, sada su našli način kako i pod morem ravnati ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije