Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modernizacija vojske

Krstičević u novim pregovorima za nabavu borbenih zrakoplova

Damir Krstičević
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
23.05.2019.
u 13:01

Ministar obrane je potvrdio da se nakon propalih razgovora s Izraelom o nabavi borbenih zrakoplova, trenutno o tome razgovara sa SAD-om i Švedskom

Ministar obrane Damir Krstičević nakon usvajanja Godišnjeg izvješća o obrani u četvrtak je kazao da je Vlada i dalje odlučna riješiti strateško pitanje nabave borbenih zrakoplova te da o tome razgovara sa Švedskom i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). 

Nakon što je na sjednici Vlade prihvaćeno Godišnje izvješće o obrani za prošlu godinu, Krstičević se osvrnuo na postignuto te je istaknuo da Vlada u svom mandatu sustavno i organizirano jača i modernizira Hrvatsku vojsku.

"Mislim da smo joj vratili sjaj iz Domovinskog rata, i mislim da se naši vojnici zaista dostojanstveno osjećaju", kazao je nakon sjednice Vlade dodavši da je Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu poslije 28 godina vraćen zrakoplov Rudolfa Perešina.

Smatra i da je borbeno zrakoplovstvo potrebno Hrvatskoj i njenim budućim generacijama, te da će nabava borbenih zrakoplova biti ogroman tehnološki iskorak za HV.

Krstičević je potvrdio da se nakon propalih razgovora s Izraelom o nabavi borbenih zrakoplova, trenutno o tome razgovara sa SAD-om i Švedskom.

"Vlada je i dalje odlučna da osigura to strateški važno pitanje za državu. Kada budemo imali konkretne informacije, o tome ćemo pravovremeno obavijestiti hrvatsku javnost", izjavio je.

Kazao je i da će se kod izbora najbolje ponude voditi "onim što je najbolje za Hrvatsku", te da će nakon konkretnih ponuda od SAD-a i Švedske stručna skupina tako i odabrati.

Na novinarsko pitanje o tome kojoj je ponudi Vlada više sklona, Krstičević je odbio "špekulirati" o tome i kazao da "ima vremena".

"Mi otprilike znamo i iz prvog pokušaja koje su cijene", kazao je naglasivši da su u pokušaju s Izraelom, ali i na primjeru Bugarske i Slovačke koje su također nabavljale borbene avione, prikupljena potrebna iskustva te da je ključ da je Vlada odlučna riješiti to pitanje.

Ključne riječi

Komentara 11

TZ
tihomir.zeljkovic
13:07 23.05.2019.

Napokon će Hrvatska dobiti vrhunske čuvare zračnog prostora Hrvatske, a to ćemo moći zahvaliti prije svega Krstičeviću i Vladi RH samo mi je žao što te već prije netko nije imao hrabrosti i želje riješiti

ZI
zip123
15:42 23.05.2019.

Nemoj.Molim te,nemoj.

Avatar cera
cera
13:43 23.05.2019.

Bitno je iskustvo!! Sad kad ih ameri nasamare bu imali i još veće iskustvo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije