Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZEMUNIK

Krstičević u 93. zrakoplovnoj bazi: Neizmjerno sam ponosan na vas

Damir Krstičević
Foto: MORH
1/6
24.08.2018.
u 14:26

Također je obišao i novouređeni restoran u sklopu vojarne.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević održao je u petak, 24. kolovoza 2018. u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku prezentaciju o postignućima i prioritetima Ministarstva obrane i Hrvatske vojske. Također je obišao i novouređeni restoran u sklopu vojarne.

Prezentaciji su prisustvovali načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov, predsjednik Uprave tvrtke „Pleter-usluge d.o.o.“ general-pukovnik u miru Marijan Mareković, glavni inspektor obrane general-bojnik Slaven Zdilar, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije brigadni general Ivica Kinder, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli, posebni savjetnik ministra Ivica Ušljebrka, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Michael Križanec te predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga.

Ministar Krstičević prisjetio se angažmana Hrvatske vojske u proteklih godinu dana tijekom prirodnih nepogoda i nesreća te pozvao sve prisutne na nastavak djelovanja za dobrobit naroda.

„Moramo biti svjesni da svojim djelovanjem u obrani od različitih ugroza stvaramo uvjete za kvalitetniji život zato što je čovjek gravitacijsko središte našeg djelovanja“, poručio je ministar. „Potičem vas da i dalje predano služite našoj domovini.“

Ministar je tijekom prezentacije izdvojio povećanje obrambenog proračuna, donošenje Strategije nacionalne sigurnosti i uspostavu Sustava domovinske sigurnosti kao događaje koji su podigli obrambeni sustav na višu razinu. Taj će se proces nastaviti uvođenjem novog operativnog rasporeda. Između ostalog, planirani su povratak 2. mehanizirane bojne „Pume“ u Varaždin, smještaj satnije mornaričkog desantnog pješaštva u Ploče te reaktivacija vojarne u Puli.

„Tim promjenama želimo stvoriti smisleniji, operativniji i jači sustav. Vojska će odsad biti bliže narodu te će mu moći pravovremeno priskočiti u pomoć“, objasnio je ministar Krstičević.

Istovremeno, i dalje traje nabava nove opreme i naoružanja, pri čemu je najvažniji projekt kupnja višenamjenskih borbenih aviona F-16 od Države Izrael. Ti će avioni u operativnu uporabu ući 2020., a nosit će nazive Bljesak i Oluja. Nazivanjem novih aviona po pobjedničkim akcijama Domovinskog rata nastavlja se proces vraćanja digniteta Domovinskom ratu.

„Naša je dužnost očuvanje tradicije, stoga našim mladim pripadnicima moramo prenositi sjećanja na hrvatske branitelje i graditi pobjednički duh Hrvatske vojske“, naglasio je ministar Krstičević, zahvalivši prisutnima na dosadašnjem aktivnom angažmanu na tom polju: „Neizmjerno sam ponosan na sve vas što tijekom svih ovih godina održavate časnu tradiciju pobjedničkog Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.“

Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov iskoristio je priliku da zahvali prisutnim pripadnicima 93. zrakoplovne baze na njihovom zalaganju u radu tijekom cijele godine, a pogotovo tijekom protupožarne sezone. Ujedno se osvrnuo i na važnu zadaću koja im predstoji: integraciju aviona F-16.

„Pokazali ste se izuzetno sposobni kod integracije helikoptera Kiowa Warrior; naši partneri iz Sjedinjenih Američkih Država izjavili su da su rijetko kad doživjeli da vojnici tako brzo svladaju rad na tim helikopterima“, rekao je general Šundov. „Nastavite na isti način učiti i raditi na novim avionima.“

Načelnik Sektora za vojnu infrastrukturu brigadir Ivan Raos nazočnima je prezentirao projekte gradnje hangara i amfiteatra te sanacije asfaltnog dijela glavne stajanke u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“, dok je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul uzvanike obavijestio o tijeku sanacije i izgradnje športskih objekata u 93. zrakoplovnoj bazi.

„Svi vojnici vrijedno rade, a mi se nadamo da će im novi objekti omogućiti kvalitetniji rad“, izjavio je general-bojnik Fuzul.

Načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Michael Križanec zahvalio je ministru Krstičeviću i njegovim suradnicima što su omogućili obnovu starih i gradnju novih objekata u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“.

„Zahvaljujućim Vašim naporima, podignuta je razina standarda života i rada ovdje“, izjavio je brigadir Križanec te obećao: „Odužit ćemo se za to svojim radom.“

Zahvali se pridružio i zapovjednik 93. zrakoplovne baze pukovnik Krešimir Ražov, istaknuvši da su kadeti zadovoljniji životom u vojarni otkako je podignuta kvaliteta prehrane izgradnjom novog restorana.

Predsjednik Uprave tvrtke „Pleter-Usluge d.o.o.“ izrazio je zadovoljstvo što je njegova tvrtka novim restoranom mogla dati doprinos podizanju kvalitete života u Zemuniku.

„U 93. zrakoplovnoj bazi obitavaju najbolji piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Oni zaslužuju kvalitetnu uslugu prehrane“, zaključio je Mareković.

Vojna vježba hrvatskih MiG-ova i Eurofightera britanskog RAF-a:

Komentara 1

SX
sudbina x
15:46 24.08.2018.

Bravo, bravo, bravo, bravo....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije