Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJAN REZULTATIMA

Krstičević posjetio hrvatske vojnike u Afganistanu i odao počast Josipu Briškom

Ministar Krstičević posjetio hrvatske vojnike u kampu Marmal u Afganistanu
Foto: MORH
1/11
18.12.2019.
u 15:58

Nakon sastanka u Zapovjedništvu Sjever TAAC-N, zapovjednik Zapovjedništva Sjever njemački general Jürgen Brötz uputio je pohvale Hrvatskoj vojsci na profesionalnosti i zahvalio ministru Krstičeviću na doprinosu i angažmanu Hrvatske.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom započeo je službeni posjet Afganistanu posjetom pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta u kampu Marmal i sastankom sa zapovjednikom Zapovjedništva sjever (TAAC –N) brigadnim generalom Jurgenom Brodsom.

Na početku posjeta, ministar Krstičević je zajedno s izaslanstvom MORH i Glavnog stožera položio vijenac i zapalio svijeće u čast poginulim vojnicima u Afganistanu i odao počast poginulom skupniku Josipu Briškom.

Njemački general Brötz u Afganistanu: Hrvatski vojnici rade sjajan posao ovdje u Zapovjedništvu Sjever u Afganistanu i daju ogroman doprinos

Nakon sastanka u Zapovjedništvu Sjever TAAC-N, zapovjednik Zapovjedništva Sjever njemački general Jürgen Brötz uputio je pohvale Hrvatskoj vojsci na profesionalnosti i zahvalio ministru Krstičeviću na doprinosu i angažmanu Hrvatske.

Hrvatski vojnici rade sjajan posao ovdje u Zapovjedništvu Sjever u Afganistanu i daju ogroman doprinos u više područja – zdravstvu, vojnoj policiji i u Zapovjedništvu. Zajedno obučavamo i savjetujemo afganistanske snage . Zahvalan sam na velikom doprinosu koji Hrvatska daje. Hvala vam”, istaknuo je njemački general.

Ministar Krstičević: Hrvatski vojnik je prepoznat po svojoj profesionalnosti i humanosti u Hrvatskoj i u svijetu

Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo što je uoči božićnih blagdana u posjetu hrvatskim vojnicima u Afganistanu, gdje će imati prilike provesti s njima vrijeme. U kampu Marmal razgovarao je s pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta o njihovim iskustvima u misiji potpore miru Resolute support i zahvalio im na doprinosu i ponosnom predstavljanju Hrvatske u međunarodnom okruženju.

Također, istaknuo je kako je ponosan na hrvatske vojnike, koji su brend i u svijetu i u Hrvatskoj.  “Hrvatski vojnik prepoznat je po svojoj profesionalnosti, humanosti i odgovornosti i krasi ga visoka uvježbanost i psihofizička spremnost. Drago mi je čuti što naši saveznici i partneri ističu doprinos hrvatskih vojnika”, poručio je ministar Krstičević.

Republika Hrvatska je jedna od 38 država koje sudjeluju u misiji potpore miru Resolute support. U području misije potpore miru  nalazi se 11. hrvatski kontingent sa 110 pripadnika, čija je zadaća doprinos međunarodnoj sigurnosti, savjetovanje afganistanske vojske, policije i specijalnih snaga, medicinske i vojno-policijske dužnosti.

Komentara 4

I1
ing-12345
11:26 19.12.2019.

To što mu je odao počast ministar obrane RH Krstičević koji ne zna organizirati kupovinu aviona , pokojnom Josipu Brišku ne znači ništa. Čovjek je ubijen u stranoj zemlji bez ikakvog dobrog razloga da bude tamo.

IV
IvanKapapulco
16:38 18.12.2019.

Generale ne trosite novac poreznih obaveznika olako kao pijani milijarder. Taj novac kojeg cete potrositi za takva Jet- Set putovanja mogli ste darovati udovici poginulog vojnika . Poruke i respekt vojnicima u Avganistanu mogli ste poslati videovezom.

MO
moškov
16:03 18.12.2019.

krsticevic kao natovska pudlica...gdje oni okom on skokom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije