Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NENAJAVLJENI ULAZAK

Krstičević poručio Vučiću: 'Ovo više nije '91 i da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele'

Krstičević i Plenković
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
08.09.2019.
u 14:30

Prema tome, zna se kako se to radi - zahtjev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju provoditi hrvatski zakoni  i Srbija mora to znati, poručio je Krstičević

Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako je Hrvatska, u pokušaju nenajavljenog ulaska 11 pripadnika srbijanske vojske u Hrvatsku, reagirala kao ozbiljna država.

"Mi smo jučer reagirali  upravo onako kako reagira ozbiljna država, ozbiljna Vlada, ozbiljna vlast koja drži do sebe kad neko pokuša izvesti provokaciju umjesto da kulturno, sukladno praksi, hrvatskim zakonima,  međunarodnom pravu najavi posjet, a potom eventualno i druge detalje," rekao je Plenković u Solinu.

"Mi na takve provokacije odgovaramo čvrsto, ali isto tako čuvajući dignitet Hrvatske i naš pravni poredak", naveo je. 
"Mislim da smo napravili upravo ono što je trebalo i što bismo napravili i sutra," dodao je Plenković. 

Krstičević: Ovo nije '91.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević  poručio je srbijanskom predsjedniku Aleksandar  Vučiću i ministru obrane Aleksandru Vulinu kako moraju razumjeti  da "ovo više nije '91  i da vojnici mogu ulaziti u  Hrvatsku kad žele." 

"Prema tome, zna se kako se to radi - zahtjev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju provoditi hrvatski zakoni  i Srbija mora to znati," poručio je Krstičević koji smatra da su državni vrh i premijer  jasno iskazali hrvatski stav u vezi pokušaja srbijanskih vojnika da nenajavljeno uđu u Hrvatsku.

Plenković i Krstičević su u nedjelju u Solinu nazočili obilježavnaju blagdan Male Gospe i Dana grada Solina.

 

Komentara 34

Avatar Urbani
Urbani
15:22 08.09.2019.

Daj nabavite vec jednom te zrakoplove , na kredit i bolje od F16 ako treba. Koliko zrakoplova su pojeli dugovi SDPa i IDSa Uljanik i Treci Maj , bar 20 F16 Baraka ako ne i vise.

ST
stefj
15:36 08.09.2019.

Evo sad se i on javio. Nakon svih reakcija... Najbolja je Bernardićeva reakcija koji je povodom incidenta pozvao na zaštitu prava seksualnih manjina...

Avatar Matija22
Matija22
15:25 08.09.2019.

To ste trebali i prije napravit ,a ne da vam se vulin šeće u srbijanskoj uniformi po Šibeniku prije par godina. Učite od ozbiljne države Kosovo oni su i sankcije stavili Srbiji zbog nedoličnog ponašanja i zabranu ulaska u tuu državu delegaciji Srbije i više nema provokacija i nestabilnosti u toj zemlji od strane Srbije. Kosovo je danas sigurna država i nema više provokacija od Srbije u njoj da huškaju tamo srbe pa da budu nemiri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije