Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGDJE JE ZAPELO

Krstičević podnio novu imovinsku karticu, pa je povukao

Damir Krstičević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/4
30.01.2020.
u 12:09

– Točna je informacija da je imovinsku karticu jučer podnio elektronski. Procedura je takva da se kartica popuni elektronski, a zatim je dužnosnik fizički donosi u povjerenstvo potpisanu i tek se tada kartica objavljuje – izjavila je Jurišić Hini

Glasnogovornica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Martina Jurišić potvrdila je u četvrtak da je ministar obrane Damir Krstičević u srijedu elektronskim putem podnio povjerenstvu novu imovinsku karticu, no potom ju je povukao jer mora još nešto ispraviti.

"Točna je informacija da je imovinsku karticu jučer podnio elektronski. Procedura je takva da se kartica popuni elektronski, a zatim je dužnosnik fizički donosi u povjerenstvo, potpisanu i tek se tada kartica objavljuje", izjavila je Jurišić Hini.

Međutim, dodala je, Krstičević je nakon jučerašnjeg ispunjavanja kartice uvidio da u njoj još nešto treba ispraviti, pa povjerenstvo sada čeka tu novu imovinsku karticu. 

Damir Krstičević
1/19

Portal Index.hr u srijedu je objavio da je ministar obrane u svojoj imovinskoj kartici unio umanjenu vrijednost kuće u Žaboriću pokraj Šibenika, s obzirom na to koliko je plaćena. U kartici je kuća u vlasništvu njegove supruge procijenjena na nešto više od 80 tisuća eura, a prema kupoprodajnom ugovoru kupljena je za 160 tisuća eura.

Krstičević također nije naveo točnu kvadraturu, jer je upisao da vikendica ima površinu od 120 četvornih metara, no iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da je riječ o 302 četvorna metra kuće i okućnice, što je 182 četvornih metara više od upisanog.

Komentara 49

DU
Deleted user
13:01 30.01.2020.

HDZ ZNA, sposobnost na vrhuncu! Ono kada ti 14 od 19 ministara nisu u stanju točno ispuniti imovinsku karticu, HDZ ZNA! Kako je moguće da kupiš kuću za 160 000 pa joj cijena padne na 80 000 dok kod drugogg ministra kupi kuću za 100 000 pa mu cijena naraste na 300 000 , recimo Tolušiću su niknuli kvadrati sami od sebe, , Žalac je dobila Mercedes tako da je pao sa kruške, HDZ ZNA! Jadan Kušćević poput Berlusconija ne zna u koju kuću ići jer ih ima 80. HDZ ZNA!

KI
kingfisher57
13:01 30.01.2020.

...hahaha dajte mu da nabavlja borbene avione. to s popunjavanjem imovinskih kartica je prejednostavno za njega. ...cirkus.

PT
Ptica_
13:13 30.01.2020.

hahaha... KRADEZE-ovi ministri na mukama - neprocjenjivo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije