Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI PONUDE

Krstičević o nabavci zrakoplova: 'Mi smo ozbiljna država, razmotrit ćemo sve aspekte'

Damir Krstičević
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
22.12.2017.
u 18:05

Moj stav je da je to Hrvatskoj vojsci potrebno, da je potrebno budućim generacijama, kazao je Krstičević o zrakoplovima.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević rekao je u petak u Varaždinu da podupire sve razgovore kako bi Hrvatska izabrala najbolju ponudu za borbene zrakoplove.

 Ministar Krstičević bio je u Varaždinu na svečanoj akademiji u povodu 25. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade Puma, a nakon svečanosti, na zamolbu novinara, komentirao je namjeru predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da se još jedanput analiziraju sve ponude za višenamjenske borbene zrakoplove.

  Rekao je da je Hrvatska vojska u godini na izmaku dokazala svoju snagu pomažući građanima u nevoljama, požarima i poplavama, te da je sada potrebno sagledati drugu bitnu stratešku sposobnost – višenamjenske borbene zrakoplove.

 "Moj stav je da je to Hrvatskoj vojsci potrebno, da je potrebno budućim generacijama, da hrvatska država nije ista imamo li mi tu sposobnost ili nemamo. Iskorak koji smo napravili ove godine je ogroman. Na kraju imamo četiri ponude, postupak je tu i jasno je da trebamo razgovarati", rekao je ministar Krstičević. 

 Istaknuo je kako je riječ o velikoj odluci te da podupire sve razgovore kako bi Hrvatska izabrala najbolje za sigurnost, o čemu "nakon 15 godina čekanja postoji suglasje cijeloga državnog vrha".

 "Mi smo ozbiljna država. Razmotrit ćemo sve aspekte i donijeti dobru odluku za Hrvatsku", izjavio je Krstičević, koji je komentirao i suradnju s predsjednikom Vlade.

 "U šest godina obrambeni proračun je izgubio milijardu i 200 milijuna kuna, niti jedan drugi kao obrambeni proračun. Premijer Plenković je zaustavio pad proračuna. U 2017. imamo povećanje od 350 milijuna kuna. I u 2018. će biti povećanje. Jačanja sposobnosti Hrvatske vojske ne bi bilo bez potpore Vlade, predsjednika Vlade i predsjednice Republike“, rekao je.

 Na pitanje postoji li veza između hrvatske suzdržanosti pri glasovanju u Općoj skupštini UN-a o rezoluciji kojom se SAD poziva da odustane od nedavnog priznanja Jeruzalema za izraelsku prijestolnicu i činjenice da je Izrael jedna od država ponuditelja borbenih zrakoplova, ministar Krstičević je odgovorio: "Ja sam fokusiran na sustav sigurnosti i razvoj Hrvatske vojske. Što se tiče tih odluka, pitajte Ministarstvo vanjskih poslova.“

Damir Krstičević
1/9

Komentara 77

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
18:16 22.12.2017.

Predsjednica se neslaze sa kupnjom toliko stari Izraelski F16 barak,zato kako ponovo ce razmotrit,ima predsjednica pravo ili kupi nesto sto ti pomaze ili nemoj nista.Novo je novo svaki novi zrakoplov bolji je od ti starudija.

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
18:18 22.12.2017.

Kupe 6 novi Americki F16 bolje nego 12 stari 30g F16 nemoraju ni kupit odma 12 i 6 novi pravi zrakoplova je bolje nego 12 krseva.

FI
fiberglas
23:45 22.12.2017.

Ja mislin da ovi puta minstar Damir neće povuć ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije