Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi strateški projekt

Krstičević na sjednici Vlade: Vraćamo Hrvatsku vojsku u Pulu

Damir Krstičević
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
13.09.2018.
u 16:52

U vojarni Pula predviđen je razmještaj manje postrojbe Zapovjedništva za potporu, Pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske te pripadnika budućeg novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave

Na sjednici Vlade održanoj danas u Puli potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević najavio je novi strateški projekt Ministarstva obrane: povratak postrojbi Hrvatske vojske u Pulu u sinergiji s lokalnom zajednicom.

Naime, Vlada je donijela zaključak o iskazivanju namjere da Republika Hrvatska daruje općini Ližnjan dio nekretnina i zemljišta kojima je do sada raspolagalo Ministarstvo obrane RH, a koje čine dio vojnog letjelišta Pula. Preostali dio vojnog letjelišta u Puli, koristit će Oružane snage RH.

Potporu projektu MORH-a dali su predstavnici lokalne zajednice, župan Istarske županije Valter Flego, gradonačelnik grada Pule Boris Miletić te načelnici općine Medulin Goran Buić te općine Ližnjan Marko Ravnić.

– Ističem da je ovaj prijedlog pripremljen u sinergiji i u partnerstvu s lokalnom zajednicom i uvjeren sam da ćemo zajedničkim radom na zadovoljstvo svih nas ovaj projekt učiniti uspješnim, na dobrobit ovoga kraja i Republike Hrvatske – naglasio je ministar Krstičević na sjednici Vlade.

U vojarni Pula predviđen je razmještaj manje postrojbe Zapovjedništva za potporu, Pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske te pripadnika budućeg novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave.

Planirano je da se na prostoru vojarne Pula tijekom slijedeće dvije godine razmjesti  oko 150 pripadnika HV-a, a povratak će se provoditi postupno, po fazama, u skladu s realnim mogućnostima te stvaranjem potrebnih preduvjeta za život i operativni rad. Velik dio radova na obnovi vojarne i uređenju okoliša izvodit će vojnici.

>> Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

Komentara 26

DU
Deleted user
17:11 13.09.2018.

Hrvatska vojska na hrvatskoj grudi, nema tu nista sporno. Jos od Austro-Ugarske je Pula oduvijek bila centar za mornaricu

LO
Long
18:31 13.09.2018.

Treba vojarnu napravit u Benkovcu.

RI
rightside
19:07 13.09.2018.

ma moram primjetit veliku promjenu,naime ne tako dugo u proslost,drug miletic se kleo svim i svacim da dok je on ziv, vojska nece bit u puli,,e sad zamislite vi,on naravno dao potporu tom projektu,,naravno da sam za to da hrvatska vojska bude svugdje u hrvatskoj,no ova nagla promjena misljenja govori samo jedno,,da je pristao na to da se "nesto drugo" nebi potezalo ili iznosilo u javnost,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije