Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema spašavanja

Krma prepolovljenog teretnog broda Rena tone u more

teretni brod rena prepolovljen u oluji (1)
Reuters/PIXSELL
10.01.2012.
u 07:51

More oko krme duboko je oko 30 metara zbog čega su bilo kakve akcije spašavanja gotovo nemoguće

Krma prepolovljenog teretnog broda Rena polako klizi s novozelandskog grebena na koji se brod nasukao prije tri mjeseca i tone u morske dubine čime su uvelike otežani pokušaji spašavanja u jednoj od najgorih ekoloških katastrofa koje su zadesile Novi Zeland.

Stražnja polovica 47.230 tona teškog teretnog broda, koji plovi pod liberijskom zastavom, pomaknula se do ruba grebena, prenosi Guardian, a veći dio krme još uvijek viri iznad površine mora, dok je ostatak, zajedno sa zapovjednim mostom, potopljen.

Krma je sajlom pričvršćena za tegljač kako bi se spriječilo plutanje dijelova uništenog teretnog broda prema poznatim plovnim rutama.

More oko krme koja se počela potapati duboko je oko 30 metara zbog čega su bilo kakve akcije spašavanja gotovo nemoguće.

Prednji dio broda dužine 236 metara još uvijek nepomično stoji na grebenu.

Podsjetimo, nasukani teretni brod prepolovio se u nedjelju nakon što je zapljuskivan valovima visine i do šest metara te je iz njega ponovno istjecala nafta, a stotine kontejnera pale su u more.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:45 10.01.2012.

Hm Nisam se mislio upletati u ovu temu da se ne stekne dojam da se pravim pametan. Ali. Iz dostupnih informacija u Dnevnicima i novinama poznato je: Brod se nasukao prije tri mjeseca! Ruzinava drtina sjedi na grebenu tri mjeseca!! I lud bi znao da je trebalo pojedinačno maknuti kontejnere koji su teški nekoliko stotina tona, pa bi se gaz broda oslobodio, iako je već počelo istjecanje nafte. Ali ne, sad su se sjetili da je pizdarija, kad su najveći valovi. Ovi dole aboriđini, još su gori od nas hrvatića, koji smo inače, najpametniji na svijetu.

SH
Shamash
08:57 10.01.2012.

Upravo to, bas se pravis pametan! Oni se nikad na bi sjetili \"maknuti\" kontejnere! Da si malo vise proguglao uoci bis da su se kontejneri poceli prekrcavati sredinom 11. mjeseca odmah nakon sto su ispumpali vecinu goriva sa broda.

MI
Mirel
10:08 11.01.2012.

Lopuže neće da iztovaraju kontajnere kad sigurno znaju da ju to nekakav nuklearni otrov, pa se mora negdje odbacit, u more nema nikakvih dokaza, a brodina neka stara, i ona za otpad, pa sve u jednom paketu da potone da se riješe odpada, na jeftin način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije