Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obradili 22, priveli 9 Policija tvrdi da je zadala težak udarac dilerima

Krizno stanje za riječke narkomane

24.11.2008.
u 11:43

RIJEKA – Zapljenom heroina vrijednog 2,5 milijuna kuna te privođenjem devetorke osumnjičene za raspačavanje droge na riječkim ulicama, završena je višemjesečna akcija PU primorsko-goranske i Nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta koju su koordinirali Uskok i državno odvjetništvo. U Istražni centar riječkoga Županijskog suda danas su privedeni Ratko Čorić (31), Boris Zelenika (42), Manuel Tomić (26), Igor Petrović (33), Denis Jordan (28), Dušan Vasić (37), Dušica Simić (31), Ivica Bašić (40) te I. B. (37), uglavnom Riječani i stari ‘prijatelji’ policije.

Vrlo čista roba
Opsežnom kriminalističkom obradom – o kojoj je govorio Vitomir Bijelić, načelnik krim policije – proteklog vikenda obuhvaćene su 22 osobe, ‘pročešljano’ je 15 stanova i pronađeno više od 4,5 kilograma heroina, osam digitalnih vaga, heroinska preša, 50 grama kokaina, 500 heptanona, pet pištolja i približno 50.000 kuna, bio je precizan Bijelić. Istaknuo je da bi droga na tržištu vrijedila 2,5 milijuna kuna te da je zaplijenjeni heroin – zavidne čistoće.

Policija još uvijek istražuje je li se kriminalna skupina bavila i preprodajom oružja. Osumnjičenici se terete za to da su se od rujna 2007. udružili i povezali radi kontinuiranog nabavljanja heroina u količinama od jednog do tri kilograma na širem zadarskom području radi njegove daljnje preprodaje u Rijeci. Ratko Čorić, kod kojega je pronađena veća količina heroina, 3,5 kilograma, drogu je čuvao u jednoj garaži na Trsatu odakle je stizala u zapadni dio grada te je preprodavana za 500 kn po gramu.

Brane se šutnjom
Devetorka se pred istražnim sucem branila šutnjom, a određeno im je zadržavanje do podizanja istražnog zahtjeva. Zbog teškog djela zlouporabe droge, osumnjičenike, budu li okrivljeni, čeka najmanje pet godina zatvora, a neki bi mogli odležati i više.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije