Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlouporaba položaja i ovlasti

Krivotvorio račune: Upravitelj si sam prodao gliser u vlasništvu tvrtke kojoj je na čelu

Policija - Ilustracija
Foto: Ilustracija/Pixabay
12.03.2020.
u 12:15

Šibenska policija kazneno je prijavila 53-godišnjeg upravitelja tvrtke iz Vodica za kojega se sumnja da ju je oštetio za najmanje 49 tisuća kuna

U Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom osumnjičenim za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave - izvijestila je PU šibensko-kninska. 

Utvrđeno je da je osumnjičeni, u svojstvu upravitelja oštećene tvrtke iz Vodica, krivotvorio račun tvrtke s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi. Ostali članovi tvrtke i nadležna tijela nisu bili upoznati s prodajom imovine.  

Osumnjičeni je na račun ispisao da mu je oštećena tvrtka prodala brodicu s motorom za iznos od 10.000 kuna. 

Takav račun ovjerio je pečatom oštećene tvrtke i osobno potpisao, nakon čega mu je od strane nadležne Lučke kapetanije, temeljem njegovog pismenog zahtjeva, izdana dozvola za plovidbu tom brodicom na njegovo ime, pod novom registracijskom oznakom.  

Opisanom radnjom osumnjičeni je oštetio tvrtku za najmanje utvrđenih 49.000,00 kuna.

Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije