Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTETIO GA ZA VIŠE OD TRI MILIJUNA KUNA

Krivotvorio potpis 84-godišnjaka koji živi u Švedskoj pa mu se upisao na dvije nekretnine

Ilustracija
Pixabay/ilustracija
22.02.2021.
u 14:45

Slijedi mu dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku

Za krivotvorenje isprave, nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i ovjeravanje neistinitog sadržaja osumnjičen je 70-godišnjak s područja Sisačko-moslavačke županije, a sumnjiči ga se da je za više od tri milijuna kuna oštetio 84-godišnjeg hrvatskog državljanina koji živi u Švedskoj.   

Kako je priopćila PU dubrovačko-neretvanska, 70-godišnjak se sumnjiči da je u ožujku lani izradio lažni ugovor o kupoprodaji dviju nekretnina na području Dubrovnika. Nekretnine su vlasništvo 84-godišnjaka, a zahvaljujući lažnim ugovorima 70-godišnjak je postao vlasnik obje nekretnine te je stekao pravo da ih u zemljišnim knjigama prenese na svoje ime.

Osim toga sumnjiči ga se da je na lažnom ugovoru krivotvorio pečat i potpis javnog bilježnika te javnobilježničku ovjeru potpisa oštećenog 84-godišnjaka, te protivno zakonu koristio osobne podatke oštećenog muškarca. Tako izrađeni ugovor je  u lipnju prošle godine, poštom iz Zagreba uputio nadležnom sudu u Dubrovniku, s prijedlogom za upis uknjižbe prava vlasništva u zemljišnim knjigama na svoje ime, čime je kažu u policiji stekao imovinsku korist od preko tri milijuna kuna. Slijedi mu dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 2

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
16:00 22.02.2021.

znači nema nikakve provjere sa javnim bilježnikom!zbog čega oni uopće postoje?

BE
Beskucnik
20:01 22.02.2021.

Postupak ce trajat 10 god , u meduvremenu ce obadvojica preminut , nekretnine ce preuzet rodak sudca ili tuzitelja ( oni su cak i iznad politicara ) , a cak i da prezivi taj kriminalac zbog zdravstvenih razloga izbjeci ce zatvor , zato sto moze platit , kao Horvatincic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije