Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVDA

Nakon 10 godina otkrili krivca: Ubio sestre krateći si put

Robert Žaja - uhićenje
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/4
28.06.2017.
u 22:49

Robert Žaja iz Čavala je identificiran kao osumnjičenik za ovo djelo tek nakon deset godina i priveden u Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci točno na desetu godišnjicu te nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je podiglo optužnicu protiv 47-godišnjeg Roberta Žaje tereteći ga da je skrivio smrt sestara Gordane i Višnje Filipović u prometnoj nesreći, koju je 5. prosinca 2006. godine izazvao vozeći autocestom u pogrešnom smjeru.

Žaju se tereti da je u večernjim satima tog dana, vozio „Renault Clio“  autocestom Rijeka-Zagreb kod benzinske crpke Cernik u pogrešnom smjeru, u susret „Toyoti Yaris“, kojom je upravljala tada 22-godišnja Višnja Filipović. Ona je, izbjegavajući izravni sudar, naglo skrenula udesno pri čemu je automobil udario o ivičnjak te se više puta prevrnuo. Višnja i njena tada 18-godišnja sestra Gordana su smrtno stradale, a trojica njihovih suputnika su bili lakše ozlijeđeni.

U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci se ne navodi identitet optuženoga ni nastradalih.

Robert Žaja iz Čavala je identificiran kao osumnjičenik za ovo djelo tek nakon deset godina i priveden u Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci točno na desetu godišnjicu te nesreće. Otkriven je u zajedničkoj akciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave primorsko-goranske. Utvrđeno je da je vozio u suprotnom smjeru krateći put prema Čavlima od benzinske crpke na autocesti.   

U istražnom zatvoru je proveo dva mjeseca radi sprečavanja ometanja istražnog postupka i utjecaja na svjedoke.

 

Komentara 4

AS
atilla sb 1986
23:41 28.06.2017.

40 godina. Bezuvjetno.

OB
ObrenM
04:57 29.06.2017.

To je otkriveno zahvaljujuci roditeljskoj ustrajnosti i mediskom pritisku.Policija je dobila gotov proizvod.Izgleda da je i to dostatno da se busaju u prsa.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:16 29.06.2017.

A što sa onima koji su javno optuživali krive ljude za ovo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije