Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komšiću 25 godina

Kristinina majka u suzama: Smanjili su mu kaznu, a izmasakrirao mi je dijete

Vesna Krupljan
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
10.05.2019.
u 17:21

Vrhovni sud smanjio je kaznu Davidu Komšiću zato što prvostupanjski sud nije na odgovarajući način cijenio olakotne okolnosti Komšića

U šoku sam, nemam riječi - bile su prve riječi majke Kristine Krupljan, brutalno ubijene 19-godišnjakinje, na odluku Vrhovnog suda o smanjenju prvotne kazne s 30 na 25 godina zatvora Davidu Komšiću, prenosi 24sata.

Maja Vesna ne može vjerovati da je sud donio ovakvu odluku.

- Kako su mu mogli smanjiti kaznu, pa izmasakrirao mi je dijete - komentirala je i dodala da razmišlja o ustavnoj tužbi, ali i o prenošenju slučaja Europskom sudu za ljudska prava.

Ne žali Komšića i pita se zašto se nije kajao na Županijskom sudu.

- Zašto na Županijskom sudu, kada je imao priliku, nije izrazio kajanje ni plakao, već se prvog dana suđenja okrenuo i smijao u facu mom bivšem suprugu? - pita se razočarana majka.

Podsjetimo, Vrhovni sud RH je 21-godišnjem Davidu Komšiću smanjio kaznu na koju je osuđen zbog teškog ubojstva Kristine Krupljan  s 30 na 25 godina zatvora ponajprije zbog toga što prvostupanjski sud nije na odgovarajući način cijenio olakotne okolnosti koje su Komšiću išle u korist.

Navodi se to u pravomoćnoj presudi koju je Vrhovni sud objavio u petak, a u kojoj piše i kako je neosnovano uzeta u obzir osuda zbog izazivanja prometne nesreće jer je ona postala pravomoćna tek nakon počinjenja kaznenog djela za koje je sada proglašen krivim.

Ipak, s obzirom na to da se radi o teškom ubojstvu u kojem je David Komšić K. Krupljan nožem ubo čak 88 puta, Vrhovni sud je stava kako kazna od 25 godina sadrži odgovarajuću količinu moralne osude za zlo koje je optuženik nanio, ne samo obitelji žrtve nego i društvu u cjelini.

Aurelia konačno stigla u Split

Komentara 13

Avatar Analizator
Analizator
17:41 10.05.2019.

Katastrofa, bando jedna

BO
bolnaistina
17:59 10.05.2019.

Vi iz večernjeg lista uistinu ste kao i ovi suci.

DU
Deleted user
18:56 10.05.2019.

Olakotna okolnost je najveca farsa hrv pravosuda. Otprilike ravno onoj neka institucije rade svoj posao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije