Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko priznanje

Kristijan Ramadan postao je prvi Hrvat s titulom redovnog profesora na oxfordskoj medicini

Kristijan Ramadan
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
19.09.2019.
u 12:47

Onkološka katedra Oxfordskog sveučilišta, gdje je Ramadan do sada bio voditelj znanstvenog laboratorija, čestitala je ovom sjajnom znanstveniku na dobivanju profesorske titule

Hrvatski znanstvenik Kristijan Ramadan (46) postao je prvi Hrvat s titulom redovnog profesora na Odjelu medicinskih znanosti Oxfordskog sveučilišta. Onkološka katedra Oxfordskog sveučilišta, gdje je Ramadan do sada bio voditelj znanstvenog laboratorija, čestitala mu je na dobivanju profesorske titule.

''Kristijan je značajan i utjecajan član naše istraživačke zajednice i počašćeni smo činjenicom da je dobio ovu značajnu titulu'', stoji u priopćenju Onkološke katedre Oxfordskog sveučilišta, javljaju 24sata. Ramadan je na Oxfordu vodio znanstveni tim koji se bavi oštećenjima DNK, a u domaćim je medijima spomenut kad je dr. Ivan Đikić objavio vijest o otkriću mutacije na genu koja dovodi do tumora jetre i ubrzanog starenja djece.

– Iskreno sam se nadao da ću biti promoviran u najviše znanstveno-nastavničko zvanje na Oxfordskom sveučilištu zbog prijašnjih rezultata i doprinosa radu Onkološkog odjela i sveučilišta u cijelosti. No, nitko to nije mogao garantirati, jer o promociji u zvanje redovitog profesora odlučuje nekoliko izbornih tijela; uključujući odjel, fakultetsko vijeće, internacionalne i anonimne recenzente kao i sveučilišnu komisiju koja donosi konačnu odluku. Meni je ova promocija samo poticaj za daljini rad, potvrda da sam na dobrom znanstvenom putu i da me kolege širom svijet cijene, da cijene moj doprinos znanosti u području molekularne medicine, izjavio je Kristijan Ramadan za 24sata. 

Ramadan je za otkriće mutacije gena koja dovodi do tumora jetra i ubrzanog starenja djece 2014. godine, s još četvoricom naših znanstvenika, dobio i nagradu Ponos Hrvatske. 

Ključne riječi

Komentara 1

IL
ilustrator
13:48 19.09.2019.

čestitke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije